Adriana
Publicat în 20 septembrie 2016, 10:20 / 78 elite & idei

Cătălin Predoiu, despre respingerea cererii DNA în cazul Gabriel Oprea: O pată de ruşine pe obrazul Senatului

Cătălin Predoiu, despre respingerea cererii DNA în cazul Gabriel Oprea: O pată de ruşine pe obrazul Senatului
+ Observator

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL, a spus, luni, că decizia senatorilor de a-l scăpa pe Gabriel Oprea de urmărire penală este o pată de ruşine pe orbrazul Senatului şi o mare sfidare la adresa memoriei poliţistului Bogdan Gigină.

„Votul Senatului din această seară, care refuză DNA anchetarea lui Gabriel Oprea, cuprinde în sine o contradicţie: dacă dosarul e ”subţire”, de ce atâta teamă să îl judece un judecător? Această contradicţie dezvăluie de fapt o mare ipocrizie a celor 73 de senatori care au respins cererea DNA. Peste toate, o mare sfidare la adresa memoriei victimei şi încă o pată de ruşine pe obrazul actualului Senat”, a reacţionat Cătălin Predoiu, pe Facebook.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi „împotriva” solicitării DNA şi doar 45 voturi „pentru”, 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/catalin-predoiu-despre-respingerea-cererii-dna-in-cazul-gabriel-oprea-o-pata-de-rusine-pe-obrazul-senatului_315203.html#ixzz4KmZ0aia9

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe