OraNoua.ro
Publicat în 14 decembrie 2016, 12:56 / 211 elite & idei

Cătălin Predoiu: Din competiție reală se nasc soluțiile și liderii buni

Cătălin Predoiu: Din competiție reală se nasc soluțiile și liderii buni

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că a anunțat în Biroul Politic Național intenția sa de a candida la funcția de președinte al formațiunii la congresul de anul viitor și consideră că gestul său este în favoarea competiției în partid.

„Într-adevăr, am luat decizia să candidez la președinția Partidului Național Liberal la Convenția Națională care se va desfășura în anul 2017. Candidez pentru că partidul are nevoie de competiție. Din competiție reală și deschisă se nasc soluțiile bune și liderii buni. Dimpotrivă, dacă selectăm soluțiile pe bază de discuții închise și liderii pe bază de aranjamente de culise, în final nu iese bine. Deci, eu cred că gestul meu e în favoarea partidului pentru a oferi o dezbatere puternică alături de alți colegi care se vor înscrie în cursă și pentru a oferi cetățenilor încrederea că am înțeles din lecția alegerilor și vom lua lucrurile mai în serios”, a spus Cătălin Predoiu, marți, la finalul BPN al PNL.

El a adăugat că își dorește ca „PNL să se întoarcă spre popor, către problemele reale ale cetățenilor”. „Către politicile sale tradiționale, politici care vizează încurajarea capitalului autohton, a antreprenorilor, a competitivității economice, a ridicării nivelului de trai. Și doresc, de asemenea, să reușim în Parlament o opoziție unită și puternică”, a afirmat Predoiu.

Întrebat care sunt lucrurile care nu au mers în PNL, el a menționat că analizele în acest sens vor fi făcute săptămâna viitoare.

„Sunt foarte multe lucruri care nu au funcționat. După părerea mea, fundamental greșit a fost inconsistența noastră de politici, de doctrine, de balansare între soluții de dreapta și soluții de stânga fără să avem un mesaj clar către antreprenorii naționali, către capitalul național, către problemele economice, dar multe lucruri se vor discuta în partid”, a explicat Predoiu.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe