OraNoua.ro
Publicat în 10 februarie 2016, 18:40 / 193 elite & idei

Cătălin Predoiu: Dorim să organizăm consultări cu miniștri pentru problemele de pe agenda guvernamentală

Cătălin Predoiu: Dorim să organizăm consultări cu miniștri pentru problemele de pe agenda guvernamentală

Liberalii din comisiile de specialitate ale formațiunii doresc consultări cu miniștri ai Cabinetului Cioloș pentru identificarea unor soluții concrete privind problemele de pe agenda guvernamentală, a declarat, miercuri, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

„Noi ne dorim un sprijin concret și mai activ pe care să îl acordăm Guvernului Cioloș, miniștrilor — membri ai Guvernului Cioloș și pentru acest lucru ne dorim și suntem gata să organizăm consultări sistematice, structurate împreună cu miniștrii Cabinetului Cioloș. Aceste consultări au ca scop identificarea unor soluții concrete problemelor de pe agenda guvernamentală, dialogul între miniștri și comisiile de specialitate ale PNL, astfel încât să folosim această perioadă de un an de zile de mandat al Guvernului Cioloș pentru a rezolva cât mai multe probleme aflate pe agenda cetățenilor”, a afirmat Predoiu, la Parlament.

El a susținut că a avut consultări cu premierul Dacian Cioloș, care a primit cu deschidere acest dialog.

„Este un demers pentru care am asigurarea că va fi primit cu deschidere de către premier și așteptăm mai departe să concretizăm acest demers pe care îl dorim alături de Cabinetul Cioloș”, a spus Predoiu.

Liberalul a precizat că la aceste discuții cu copreședinții și membrii comisiilor de specialitate ale PNL vor veni la Parlament miniștrii pe o agendă convenită pe domenii. De asemenea, el a indicat că la nivelul conducerii se va menține legătura cu premierul Dacian Cioloș pe bază de consultări.

„Guvernul Cioloș a postat pe site-ul Guvernului o serie de priorități ale activității guvernamentale și pe baza acestor priorități și a programului de guvernare al PNL vom discuta în concret diverse măsuri pe care Guvernul le preconizează”, a spus Predoiu.

El a afirmat că nu este vorba de nemulțumiri la adresa Guvernului. „Este vorba de a fi din ce în ce mai performanți în activitate și noi, ca partid politic cu reprezentare parlamentară, și Cabinetul Cioloș pe durata acestui mandat din partea Parlamentului”, a precizat liderul PNL.

Întrebat dacă acest demers înseamnă o modalitate de control mai eficient asupra activității guvernamentale, Predoiu a răspuns că este o modalitate de a concretiza un parteneriat.

„Dincolo de vorbe spunem că sprijinim Guvernul Cioloș, dar haideți să o facem și la modul concret, astfel încât acest sprijin să rezulte într-un sprijin pentru cetățeni în măsurile care se vor lua. Faptul că pe un anumit subiect am avut păreri diferite nu afectează deloc această relație principială. Ca dovadă că suntem încă o dată gata să cooperăm”, a spus liderul PNL.

Prim-vicepreședintele liberal a susținut că PNL a sprijinit Cabinetul Cioloș și dorește ca soluțiile bune să ajungă la oameni. „Dorim ca ideile bune, că vin de la noi, de la miniștri să ajungă la oameni și în același timp să evităm orice eroare ce ar putea să apară în viitor”, a completat Predoiu, el susținând că, per ansamblu, este mulțumit de activitatea Guvernului.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe