OraNoua.ro
Publicat în 21 octombrie 2015, 17:25 / 191 elite & idei

Cătălin Predoiu: Între Victor Ponta și Liviu Dragnea nu sunt relații de amiciție

Cătălin Predoiu: Între Victor Ponta și Liviu Dragnea nu sunt relații de amiciție

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a susținut duminică, la o conferință de presă, că între Victor Ponta și Liviu Dragnea nu sunt relații de amiciție sau colegialitate și că, probabil, în perioada următoare vom asista la „probe politice” ale raporturile reale dintre cei doi.

El a reafirmat cu această ocazie că Guvernul Victor Ponta „nu este funcțional” iar „Ponta a pierdut sprijinul partidului și controlul Guvernului”.

„Administrația nu mai funcționează, premierul României nu e primit nicăieri în lumea civilizată pentru că în PSD au loc lupte de putere. Aceasta este adevărata față și modernitate a PSD. Modernitatea constă că nu își mai adresează deschis atacurile și zâmbesc publicului, își rezolvă lupta de putere, lupta pentru avantajele de a fi conectat la bugetul public în culise. Asta e semnificația schimbului de replici dintre Ponta și Dragnea”, a declarat Predoiu.

În opinia sa, Liviu Dragnea ar trebui „să retragă mâine sprijinul politic pentru Guvernul Victor Ponta și poimâne să își dea demisia amândoi din politică.

„Este imposibil, pentru că PSD are în ADN-ul său politic totalitarismul într-o formă coafată. Adresarea lui Liviu Dragnea către oamenii care muncesc, oamenii care creează valori, către intelectuali este una fățarnică. (…) Este clar că avem de-a face cu o ipocrizie a șefilor PSD, nu este vorba despre o stângă modernă, reformată, este vorba de un socialism de caviar. (…) Liderii PSD sunt cei care afișează o imagine de pantofi rupți în talpă în timp ce își desfășoară vacanțele prin Brazilia, Dubai sau alte locuri în care trebuie să ajungi cu un bilet de avion pe care un om normal din România nu și-l poate permite pentru el sau cineva din familia lui (…)”, a mai declarat Predoiu.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe