Adriana
Publicat în 1 octombrie 2013, 15:55 / 289 elite & idei

Cătălin Predoiu, întrevedere cu Președintele Parlamentului Landului german Hessa

Cătălin Predoiu, întrevedere cu Președintele Parlamentului Landului german Hessa
+ Observator

Cătălin Predoiu s-a întâlnit ieri, 30 septembrie, la invitaţia Fundaţiei Konrad Adenauer cu Norbert Kartmann, Preşedintele Parlamentului Landului german Hessa.

Pe parcursul întâlnirii, care a fost găzduită de Sven-Joachim Irmer, directorul Fundaţiei Konrad Adenauer în România, s-au discutat subiecte de comun interes, precum pregătirile pentru alegerile europarlamentare din 2014 şi perspectivele colaborării dintre cele două formaţiuni politice în scopul promovării integrării europene a României, se arată într-un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Un alt subiect de interes în discuţii a fost stadiul negocierilor pentru formarea unui nou cabinet la Berlin, în urma victoriei CDU în recentele alegeri parlamentare din Germania.

”Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Discuţiile pe care le-am purtat au vizat cooperarea româno germană în diverse domenii. Această întâlnire face parte din programul diplomatic al PDL. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene” a declarat Predoiu.

Fundaţia Konrad Adenauer este o fundaţie politică germană, apropiată Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, care colaborează pe plan european cu partidele membre ale PPE. Fundaţia poartă numele lui Konrad Adenauer (1876 – 1967), primul cancelar federal şi cofondatorul Uniunii Creştin Democrate, care îmbină tradiţiile creştin-sociale, conservatoare şi liberale în scopul promovării libertăţii individuale, a demnităţii umane şi a dreptăţii sociale. Fundaţia Konrad Adenauer desfasoară activităţi în România încă din anul 1991, organizând seminarii, conferinţe şi programe de educaţie politică pentru adulţi şi este reprezentată din anul 1998 cu un birou permanent la Bucureşti.
http://www.caleaeuropeana.ro/catalin-predoiu-intrevedere-cu-presedintele-parlamentului-landului-german-hessa/

Ultima ora:

ObservatorMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PoliticMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EconomieAdrian Bulboacă: Vedem un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii

ExternDan Mihalache: Relațiile Ciprului cu România sunt în continuă dezvoltare

SocialSorin Cucerai: Macarena în cuvinte și imagini

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a primit vizita unei delegații a Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA)

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe