OraNoua.ro
Publicat în 29 februarie 2012, 09:16 / 337 elite & idei

Cătălin Predoiu: Mi-aş dori ca performanţele justiţiei noastre să fie o ancoră a României în clubul euro-atlantic

Cătălin Predoiu: Mi-aş dori ca performanţele justiţiei noastre să fie o ancoră a României în clubul euro-atlantic

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că prin participarea sa la teatrele de operaţii Armata devine o „ancoră” a naţiunii în clubul euro-atlantic, spunând că şi-ar dori acest lucru şi de la „performanţele justiţiei”, relateaza Agerpres.

Prin participarea eroică în teatrele de operaţii, prin dezvoltarea cooperării cu partenerii nord-atlantici, Armata devine o ancoră a naţiunii noastre în clubul euro-atlantic. Vă mărturisesc că mi-aş dori ca, într-o bună zi, performanţele justiţiei noastre să fie o ancoră a României în clubul euro-atlantic. Pe tot parcursul mandatului meu am avut o excelentă cooperare cu Ministerul Apărării Naţionale, cu conducerea ministerului.

Cu titlu de exemplu aş menţiona că peste 200 de acte normative iniţiate de ministerul dumneavoastră au fost avizate de Ministerul Justiţiei, dintre care zece proiecte de lege. Aş menţiona excelenta cooperare pe care am avut-o cu membrii care compun instanţele militare la elaborarea Codurilor penal şi de procedură penală şi, nu în ultimul rând, dialogul interinstituţional permanent pe care l-am avut, atât cu ministrul dumneavoastră, cât şi cu reprezentanţi ai structurilor dumneavoastră, pe zonele de competenţă, atunci când ele s-au intersectat„, a spus Predoiu, în discursul susţinut la bilanţul activităţii pe 2011 a MApN de săptămâna trecută.

Activitatea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) apreciată de Ministrul Justiției

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, l-a felicitat, luni, pe Daniel Morar pentru activitatea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), subliniind faptul ca esenta unui mandat este de a transforma institutia in una mai buna, mai trainica pe care societatea sa se poata baza, transmite Mediafax.

Ministrul Justitiei a sustinut ca activitatea DNA s-a imbunatatit, fiind mult mai eficienta, iar raportele Comisiei Europene privind justitia romana consemnand progresele vizibile.

Il felicit pe Daniel Morar pentru ca prin munca depusa in cele doua mandate a transformat DNA intr-o institutie serioasa si puternica. In definitiv esenta oricarui mandat este de a transforma institutia intr-una mai buna, mai trainica pe care societatea sa se poata baza„, a declarat Predoiu.

Ministrul a adaugat ca activitatea DNA a adus un plus pe care l-a subliniat si la bilantul activitatii institutiei pe anul trecut. Predoiu a punctat faptul ca anchetele au vizat recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obtinute in urma unor infractiuni.

Totodata, Predoiu a aratat ca politicile anticoruptie sunt sprijiite de catre Guvern. „Avand in vedere ca societatea traverseaza un context economic dificil, Exeutivul doreste atragerea de investitii straine si crearea unui climat transparent, concurent si lipsit de coruptie„, a spus Predoiu citat de Mediafax.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe