OraNoua.ro
Publicat în 29 februarie 2012, 09:16 / 308 elite & idei

Cătălin Predoiu: Mi-aş dori ca performanţele justiţiei noastre să fie o ancoră a României în clubul euro-atlantic

Cătălin Predoiu: Mi-aş dori ca performanţele justiţiei noastre să fie o ancoră a României în clubul euro-atlantic

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că prin participarea sa la teatrele de operaţii Armata devine o „ancoră” a naţiunii în clubul euro-atlantic, spunând că şi-ar dori acest lucru şi de la „performanţele justiţiei”, relateaza Agerpres.

Prin participarea eroică în teatrele de operaţii, prin dezvoltarea cooperării cu partenerii nord-atlantici, Armata devine o ancoră a naţiunii noastre în clubul euro-atlantic. Vă mărturisesc că mi-aş dori ca, într-o bună zi, performanţele justiţiei noastre să fie o ancoră a României în clubul euro-atlantic. Pe tot parcursul mandatului meu am avut o excelentă cooperare cu Ministerul Apărării Naţionale, cu conducerea ministerului.

Cu titlu de exemplu aş menţiona că peste 200 de acte normative iniţiate de ministerul dumneavoastră au fost avizate de Ministerul Justiţiei, dintre care zece proiecte de lege. Aş menţiona excelenta cooperare pe care am avut-o cu membrii care compun instanţele militare la elaborarea Codurilor penal şi de procedură penală şi, nu în ultimul rând, dialogul interinstituţional permanent pe care l-am avut, atât cu ministrul dumneavoastră, cât şi cu reprezentanţi ai structurilor dumneavoastră, pe zonele de competenţă, atunci când ele s-au intersectat„, a spus Predoiu, în discursul susţinut la bilanţul activităţii pe 2011 a MApN de săptămâna trecută.

Activitatea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) apreciată de Ministrul Justiției

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, l-a felicitat, luni, pe Daniel Morar pentru activitatea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), subliniind faptul ca esenta unui mandat este de a transforma institutia in una mai buna, mai trainica pe care societatea sa se poata baza, transmite Mediafax.

Ministrul Justitiei a sustinut ca activitatea DNA s-a imbunatatit, fiind mult mai eficienta, iar raportele Comisiei Europene privind justitia romana consemnand progresele vizibile.

Il felicit pe Daniel Morar pentru ca prin munca depusa in cele doua mandate a transformat DNA intr-o institutie serioasa si puternica. In definitiv esenta oricarui mandat este de a transforma institutia intr-una mai buna, mai trainica pe care societatea sa se poata baza„, a declarat Predoiu.

Ministrul a adaugat ca activitatea DNA a adus un plus pe care l-a subliniat si la bilantul activitatii institutiei pe anul trecut. Predoiu a punctat faptul ca anchetele au vizat recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obtinute in urma unor infractiuni.

Totodata, Predoiu a aratat ca politicile anticoruptie sunt sprijiite de catre Guvern. „Avand in vedere ca societatea traverseaza un context economic dificil, Exeutivul doreste atragerea de investitii straine si crearea unui climat transparent, concurent si lipsit de coruptie„, a spus Predoiu citat de Mediafax.

Ultima ora:

ObservatorMugur Cozmanciuc: Am semnat pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român

PoliticMugur Cozmanciuc: Am semnat pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român

EconomieMihaela Bîtu, la MEET THE CEO: Cum a fost anul pandemiei

ExternCorina Vintan: I feel sad for all human beings involved in the never ending conflict between Israel and Palestinian territories

SocialAndrei Stoian: Nu mai bine v-ați da mâna pentru o inițiativă faină de promovare a lecturii în mediul rural?

EvenimenteVictor Vevera: “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY – APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS” continua cu modul 5 / Speaker: Prof. Dr. Alfred TAUDES

CulturaDan Mircea Cipariu: #ZiuaAdolescenților

EditorialMirel Palada: Libertatea, această primejdie de care ne apără stăpînii noștri ce ne vor binele cu de-a forțaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe