OraNoua.ro
Publicat în 9 septembrie 2015, 19:24 / 184 elite & idei

Cătălin Predoiu: ‘Modelul’ economic promovat de Ponta cuprinde doi piloni – consumul și corupția

Cătălin Predoiu: ‘Modelul’ economic promovat de Ponta cuprinde doi piloni – consumul și corupția

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu afirmă că România are cel mai lent ritm de creștere economică, susținând că ‘modelul’ economic promovat de ‘tehnocratul’ Ponta se bazează pe consum și corupție.

„Tabloul idilic al economiei care crește necontenit, pictat de ‘tehnocratul’ Ponta în culorile minciunii, începe să se destrame. România are cel mai lent ritm de creștere economică din UE în trimestrul doi față de trimestrul precedent, de doar 0,1%. Începem să plătim prețul lipsei de reforme în sectorul public din economie. Începem să vedem că aventura pe care ne-a propus-o ‘tehnocratul’ Ponta, să creștem doar pe consum, e o prostie economică”, spune Predoiu, într-o declarație de presă transmisă AGERPRES.

El apreciază că România poate crește sustenabil doar dacă îndeplinește simultan câteva condiții, și anume investiții publice în infrastructură, sănătate și educație, atragerea și stimularea investițiilor private, reforme în sectorul public din economie, echilibre bugetare.

„La acestea se poate adăuga și consumul, dar nu putem miza doar pe consum. ‘Modelul’ economic promovat de ‘tehnocratul’ Ponta cuprinde doi piloni: consumul și corupția. Noi propunem altceva: investiții, muncă, legalitate și multă seriozitate în actul guvernamental. Plus conectarea la politica executivă (Comisia Europeană) mare europeană, acolo de unde am fost excluși din cauza aroganței și miopiei politice a premierului Ponta”, arată liderul PNL.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe