OraNoua.ro
Publicat în 14 iunie 2017, 22:00 / 255 elite & idei

Cătălin Predoiu: Motivul real al tergiversării impozitului pe gospodărie este declararea patrimoniului

Cătălin Predoiu: Motivul real al tergiversării impozitului pe gospodărie este declararea patrimoniului

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că social-democrații tergiversează aplicarea impozitului pe gospodărie deoarece acesta presupune declararea patrimoniului.

„Aștept cu nerăbdare aplicarea impozitului pe gospodărie, anunțat cu surle și trâmbițe de PSD. Liderii social-democrați nu și-au dat, probabil, seama, dar, tehnic, aplicarea impozitului pe gospodărie presupune și declararea patrimoniului… Eu cred că acesta este motivul real al tergiversării măsurii și a renunțării, în cele din urmă, la aplicarea ei. Primul pas a fost să spună că n-au destui experți, la final vor găsi altă scuză și nu o vor aplica. E greu cu declararea averilor la liderii PSD ‘de stânga’!”, a scris Predoiu, marți, pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat săptămâna trecută că Executivul nu intenționează să renunțe la ideea aplicării impozitului pe gospodărie, dar a precizat că momentul și modul în care va fi implementat sistemul vor fi decise în urma unei analize aflate în curs de derulare la Ministerul Finanțelor.

„Este o analiză pe care domnul ministru al Finanțelor, dar și alții trebuie să o prezinte. În niciun caz să se renunțe. Urmare a acestei analize vom alege foarte bine momentul, să știm foarte bine plusurile, minusurile, ce avem de făcut din momentul în care implementăm acest nou sistem”, a afirmat Grindeanu, după ce a participat la o întâlnire de lucru cu ministrul de Finanțe și conducerea ANAF.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe