OraNoua.ro
Publicat în 30 aprilie 2014, 15:22 / 188 elite & idei

Cătălin Predoiu: Partidele ar trebui să preia pe agendă evenimentele care au loc în vecinătatea României

Cătălin Predoiu: Partidele ar trebui să preia pe agendă evenimentele care au loc în vecinătatea României

Cătălin Predoiu, candidatul PDL la președinția României, a declarat joi, într-o conferință de presă la Brașov, că evenimentele care au loc în vecinătatea României ar trebui să fie preluate și de partidele politice pe agenda lor și să nu fie lăsate doar la nivelul instituțiilor de stat cu atribuții în politica externă.

„Cred că trebuie să înceapă un dialog care să dezbată ce se petrece în Ucraina, ce s-ar putea petrece chiar în Republica Moldova și de ce nu, să ajungem la o concluzie comună și o poziție politică comună de sprijin a Republicii Moldova. Cred că toate partidele politice ar trebui să-și exprime poziția de sprijin a Republicii Moldova din punct de vedere politic”, a subliniat Cătălin Predoiu.

În ceea ce privește guvernarea, Predoiu a afirmat că evenimentele din ultimele zile au demonstrat că proasta guvernare nu este cauzată doar de incompetență ci și de aroganța primului-ministru și a miniștrilor săi, care relevă „o nepăsare față de problemele oamenilor, o lipsă de empatie”.

Întrebat cum comentează o eventuală candidatură la președinție a lui Daniel Morar, sub pretextul că acesta ar fi cel mai aproape de profilul pe care președintele Traian Băsescu l-a făcut miercuri într-o declarație de presă, Cătălin Predoiu a refuzat orice comentariu pe acest subiect.

Daniel Morar este, în prezent, judecător la Curtea Constituțională a României. Având în vedere calitatea domniei sale și faptul că nu există niciun fel de declarație din partea domniei sale, nu doresc să comentez nimic legat de candidatura domnului Daniel Morar”, a explicat Predoiu.

Cătălin Predoiu și Monica Macovei au participat joi, la Brașov, la o întâlnire cu oameni de afaceri și cu reprezentanți ai organizației județene a PDL Brașov.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe