OraNoua.ro
Publicat în 9 martie 2016, 19:16 / 246 elite & idei

Cătălin Predoiu: PNL merge la Primăria sectorului 4 cu Răzvan Sava, iar la sectorul 1 cu Alexandru Nazare

Cătălin Predoiu: PNL merge la Primăria sectorului 4 cu Răzvan Sava, iar la sectorul 1 cu Alexandru Nazare

Președintele PNL București, Cătălin Predoiu, a anunțat, luni, că liberalii și-au desemnat candidații pentru primăriile sectoarelor 1, 2, 3, 4 și 5, printre aceștia numărându-se Alexandru Nazare – la sectorul 1 și actualul primar interimar al Capitalei, Răzvan Sava – la sectorul 4.

„Azi, Comisia de organizare a unificării PNL a hotărât candidații la funcția de primar de sector pentru primăriile 1, 2, 3, 4 și 5. Aceștia sunt următorii: la Primăria sectorului 1 — Alexandru Nazare, la Primăria sectorului 2 vom merge cu Dan Cristian Popescu, la Primăria sectorului 3 cu Florin Ștefan Vasile, la Primăria sectorului 4 cu Răzvan Sava, iar la Primăria sectorului 5 cu Ovidiu Raețchi”, a declarat Predoiu, la Palatul Parlamentului.

În ceea ce privește Primăria sectorului 6, liderul liberal a precizat că partidul așteaptă în zilele următoare „o cercetare calitativă de anvergură”, urmând ca o decizie privind candidatul PNL să fie luată lunea viitoare.

„În orice caz, aș dori să precizez fără echivoc că nu vom merge la sectorul 6 cu domnul Florescu. Deci dezavuez orice speculație pe această temă. Nici nu s-a pus problema și nici nu se va pune problema să mergem la sectorul 6 cu domnul Florescu”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă PNL ia în calcul un tehnocrat pentru această primărie de sector, Predoiu a răspuns că nu și că în luarea unei decizii liberalii vor pleca de la soluțiile existente în partid.

Președintele PNL București a mai spus că în desemnarea candidaților liberalii au ținut cont inclusiv de potențialul de creștere.

„Toate sondajele au arătat că toți candidații care au fost luați în calcul — în general au fost două persoane pentru fiecare sector — s-au aflat umăr la umăr, practic în marja de eroare, și s-a avut în vedere atât plasamentul, cât și rezerva de creștere pentru viitor. S-a avut în vedere, de asemenea, durata în care și-au făcut campanie. Unii au început campania de câteva luni de zile, alții au început-o relativ recent, de trei — patru săptămâni, și faptul că ei sunt plasați unul lângă altul arată un potențial de creștere mai mare pentru candidatul care a făcut o campanie intensivă și deja este la egalitate cu celălalt”, a explicat Predoiu.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe