OraNoua.ro
Publicat în 8 octombrie 2014, 14:23 / 389 elite & idei

Cătălin Predoiu: Politicul trebuie să asculte mai mult de mediul de afaceri

Cătălin Predoiu: Politicul trebuie să asculte mai mult de mediul de afaceri

Prim-vicepreședintele Alianței Creștin-Liberale (ACL), Cătălin Predoiu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că „politicul trebuie să asculte mai mult de mediul de afaceri”, considerând că în special IMM-urile au nevoie de legi mai simple, taxe mai puține și o promovare mai bună.

„Sunt convins că relansarea economică reală a României depinde de succesul unui parteneriat public-privat, succesul unui parteneriat între mediul politic și mediul de afaceri. Acest parteneriat trebuie construit însă după alte reguli decât cele care au funcționat până astăzi. În primul rând, o consultare permanentă. În al doilea rând, transparență. Respectarea legii și stabilirea unor obiective comune. Politicul trebuie să asculte mai mult de mediul de afaceri și să înțeleagă că nu se poate face politică de dragul politicii, politică privită ca un scop în sine. Cred că noua echipă, noua generație de oameni politici din România, indiferent de culoarea lor politică, trebuie să își construiască un discurs și o acțiune politică în strânsă legătură cu obiectivele reale ale societății românești, în particular ale mediului de afaceri. Adică, acei oameni care produc locuri de muncă, plătesc impozite, taxe și țin pe umerii lor, practic, întreaga economie românească. Am în vedere nu numai marile societăți transnaționale prezente aici, în România, ci mă gândesc în primul rând la antrepenorii români, la întreprinderile mici și mijlocii. Ele au nevoie de o legislație mult mai simplă, au nevoie de un sistem de taxare mult mai simplu, cu taxe mai puține și au nevoie de un sprijin permanent în promovarea produselor și serviciilor lor, atât pe piața românească, cât și pe piețele străine”, a spus Cătălin Predoiu.

Acesta a participat, alături de vicepreședintele Partidului Democrat Liberal, deputatul Raluca Turcan, la deschiderea primului InfoBiz din Sibiu,din interiorul Centrului de Afaceri aparținând Holdingului Atlassib. InfoBizul de la Sibiu va funcționa ca un punct de informare pentru cei care doresc sau au deja o afacere, după modelul Protecției Consumatorului.

Ultima ora:

ObservatorRadu Puchiu: Un rezumat al săptămânii trecute și a celei în curs

PoliticMircea Geoană: România ar putea fi prima ţară europeană care să se alăture Antantei pentru protecţia mediului

EconomieÖmer Tetik, despre expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”

ExternTeodor Baconschi: 33 de ani de la reunificarea Germaniei. De ce Berlinul rămâne stindardul democrației europene

SocialRadu Carp, despre softurile anti-plagiat

EvenimenteAntonia Pup: Honored&humbled I got to be one of the moderators of this year’s edition of the Euro-Atlantic Resilience Forum

EditorialRadu Magdin: C-Suite’s Next Challenge – AI And Disinformation

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinereClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe