Adriana
Publicat în 3 aprilie 2012, 10:36 / 245 elite & idei

Catalin Predoiu s-a intalnit cu vicepresedintele CEDO

Catalin Predoiu s-a intalnit cu vicepresedintele CEDO

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a primit vineri, 23 martie 2012, o delegaţie a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) condusă de vicepreşedintele Curţii, Josep Casadevall, potrivit unui comunicat al MJ.

În cadrul întâlnirii, accentul a căzut pe principalele măsuri de natură a redresa o parte dintre deficienţele semnalate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce priveşte problematica restituirii proprietăţilor în România şi stadiul analizei asupra actelelor normative în vigoare din materia restituirii imobilelor naţionalizate de stat în perioada regimului comunist.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a subliniat angajamentul Guvernului în direcţia rezolvării  acestei speţe, menţionând că soluţiile legislative identificate fac obiectul unui proiect de act normativ şi că un prim draft al proiectului de act normativ este deja finalizat şi în momentul de faţă acesta se află la Ministerul Finanţelor Publice, în vederea analizei impactului financiar.

Vicepreşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului a apreciat eforturile depuse de statul român pentru îmbunătăţirea legislaţiei în ceea ce priveşte problematica restituirii proprietăţilor, subliniind ca este pe deplin conştient de dificultatea identificării unei soluţii echilibrate şi non-discriminatorie.

Vicepreşedintele CEDO efectuează, alături de grefierul secţiei a III-a, o vizită de lucru în România iniţiată de Ministerul Afacerilor Externe.

Articol publicat pe www.juridice.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe