Adriana
Publicat în 19 martie 2013, 23:38 / 322 elite & idei

Catalin Predoiu: Un presedinte nu poate face nimic cu un sistem corupt

Catalin Predoiu: Un presedinte nu poate face nimic cu un sistem corupt
+ Observator

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, nominalizat duminica pe o lista de posibili prezidentiabili ai PDL de catre Elena Udrea, considera ca subiectul candidaturilor prezidentiale nu este esential, cat timp partidele politice din Romania au mari probleme de profesionalism si integritate.

„Nu prezidentialele sunt esentiale pentru viitorul Romaniei, pentru ca un presedinte oricat de bun nu poate face nimic cu un sistem politic corupt si ineficient. Aceasta este lectia dupa Traian Basescu.

Noi vorbim pe cine trimitem pe Luna, dar nu stim cum sa facem sa scoatem racheta din atmosfera. Discutam mult despre oameni in politica si prea putin despre proiecte pentru cetateni.

Eu cred ca ceea ce conteaza in viitorul imediat in politica sunt profesionalismul si integritatea. Partidele noastre politice sunt restante la aceste capitole.

Cheia unui viitor mai bun in Romania este profesionalizarea partidelor, nu neaparat candidaturile prezidentiale”, a declarat Catalin Predoiu, pentru Ziare.com.

Elena Udrea a declarat, la emisiunea „Dupa 20 de ani” difuzata duminica de ProTV, ca Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu si Adriean Videanu sunt posibili candidati la presedintie pe care PDL i-ar putea sprijini.

Intrebata daca a discutat cu acestia, Udrea a raspuns ca o astfel de discutie se face dupa ce partidul „isi gaseste drumul” la Conventia din 23 martie.

In urma cu o luna, Catalin Predoiu afirma intr-un
interviu acordat Ziare.com ca in Romania e nevoie de forta politica noua de dreapta.
Articol publicat pe www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

PoliticMircea Geoană: Trebuie să reinvestim în apărarea noastră. Combinația dintre Rusia, China, Iran și Coreea de Nord este foarte complicată

EconomieCristian Popa: La mulți ani, National Bank of Romania! Sunt onorat să fac parte din istoria ta!

ExternIulian Chifu: Blestemul liderilor încastrați în politicile de război. Cazurile Putin și Netanyahu

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteVictor Vevera, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

EditorialAlexandru Grumaz: Teoria Dominoului

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitat, Tudor Giurgiu (sezonul 3, episodul 30)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe