OraNoua.ro
Publicat în 21 ianuarie 2015, 18:08 / 391 elite & idei

Claudiu Cercel: FP – instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă

Claudiu Cercel: FP – instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă

Sursa: www.bursa.ro

Intrarea la cota Bursei a Fondului Proprietatea – un vehicul de investiţii cu totul special – a fost nu doar un generator de lichiditate suplimentară, ci mai ales un instrument de schimbare din temelii a conceptului de guvernanţă corporativă în această ţară, consideră Claudiu Cercel, Director General adjunct al BRD.
Domnia sa ne-a spus: „Prin prezenţa în acţionariatul unor societăţi strategice, dintre care unele relativ închise şi închistate din perspectiva actului de management performant şi transparent, Fondul Proprietatea în formula listată, deci şi mai decisiv responsabil faţă de propriii acţionari, a stimulat modernizarea acestora făcându-le în primul rând lor şi acţionarilor lor un bine. Şi asta în pofida unei rezistenţe la schimbare care nu a fost trivială. Apoi, protocoalele de promovare şi informare regulate, aduse la nivelul pieţelor internaţionale dezvoltate, au pus România vizibil pe harta pieţelor de capital de frontieră”.
Toate acestea sunt acumulări care vor facilita intrarea pieţei de capital locale în liga pieţelor emergente probabil în următorii doi ani, consideră domnul Cercel, care adaugă: „Fondul Proprietatea este un actor al acestei recunoaşteri şi se va consacra ca o piatră angulară a istoriei economice a României”.
Directorul general adjunct al BRD aminteşte că, în urmă cu patru ani, cu ocazia listării Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti, declara că acel eveniment putea fi considerat un «Plan Marshall pentru piaţa de capital locală şi pentru imaginea economico-financiară a României».

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe