OraNoua.ro
Publicat în 17 septembrie 2014, 17:15 / 434 elite & idei

Codrin Scutaru: 11 Septembrie este o zi în care trebuie să fim alături de partenerii noștri americani

Codrin Scutaru: 11 Septembrie este o zi în care trebuie să fim alături de partenerii noștri americani

11 Septembrie este o zi în care trebuie să fim alături de partenerii noștri americani, la 13 ani de când a avut loc tragedia care a dus la pierderea a peste 3000 de vieți omenești.

Poporul american a avut puterea de a depăși o tragedie, o lovitură dată păcii și democrației, reușind și atunci, ca de fiecare dată, să se mobilizeze și să continue să trăiască după valorile care îi definesc ca națiune, valorile care motivează și inspiră oamenii din întreaga lume pentru a-și depăși circumstanțele și pentru a fi puternici în fața propriului destin.

De atunci și până astăzi, mii de oameni au luptat pentru ca lumea aceasta să fie în continuare una a păcii și a democrației, să fie o lume guvernată de oameni, cu oameni, pentru oameni. Suntem mândri că românii au participat la misiunile din Afganistan și în alte misiuni, împreună cu partenerii noștri americani, pentru un deziderat nobil. Suntem mândri de diplomații și militarii care au înțeles importanța luptei pentru o societate a libertății și a păcii.

În astfel de momente, inspirați de sacrificiul și forța celor care au mers mai departe, de familiile celor care au murit nevinovați pe 11 septembrie 2001, ale supraviețuitorilor celor s-au jertfit luptând pentru democrație după aceea și familiilor lor, trebuie să ne amintim cât de puternici suntem împreună și să luptăm în continuare pentru o societate a păcii, o lume care nu este a noastră ci pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.

Codrin Scutaru

Vicepreședinte PC

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe