OraNoua.ro
Publicat în 15 iulie 2015, 19:30 / 581 elite & idei

Codrin Scutaru relanseaza problematica “familiei” in societatea romaneasca

Codrin Scutaru relanseaza problematica “familiei” in societatea romaneasca

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a participat, miercuri, la dezbaterea publica pe Legea Familiei, eveniment care se va desfasura cu incepere de la ora 9.30 la Palatul Parlamentului. Dezbaterea relanseaza problematica “familiei” in societatea romaneasca, Daniel Constantin precizand in acest sens ca este esentiala implicarea societatii civile in cadrul dezbaterii publice, ca parte initiatoare a acestui proiect, care sa contribuie la formarea unui proiect sustenabil in care “familia” sa isi gaseasca sprijin., transmite Hotweek.ro.

In cadrul conferintei desfasurate la Bucuresti, Codrin Scutaru a tinut sa atraga atentia ca populatia activa greseste prin faptul ca trateaza persoanele varstnice ca pe o povara si nu ca pe o resursa si a explicat ca prin Legea familiei, al carei proiect va fi depus in perioada urmatoare in Parlament, se doreste integrarea populatiei varstnice in viata activa a societatii.

„Greseala populatiei active este ca trateaza persoanele varstnice ca pe o povara, nu ca pe o resursa. Vrem sa schimbam asta printr-o lege a familiei, prin care sa integram populatia varstnica in viata activa a societatii”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii.

Afla aici detalii despre Legea familiei

Totodata, Codrin Scurtaru a precizat ca ajutorul venit din partea ONG-urilor pe acest segment este fundamental.

„Ministerul Muncii va avea nevoie, pe viitor, de mai mult personal alocat acestei zone, fiindca ne-am bazat aproape exclusiv pe colaborarea cu organizatiile neguvernamentale”, a adaugat Codrin Scutaru.

O noua lege dedicata protectiei familiei va intra in dezbatere in Parlament, in perioada urmatoare, proiectul fiind propus de Codrin Scutaru, secretar de stat in Ministerul Muncii. Legea familiei isi propune sa unifice prevederile legale in baza carora se acorda acum alocatii, ajutoare sau alte drepturi unei familii.

Potrivit hotweek.ro, noul proiect armonizeaza actualele prevederi legale care se refera la dezvoltarea familiei si asistenta sociala.

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa, la emisiunea „Banii Azi”

PoliticMarco Badea: Două cazuri care arată cât de importantă este Uniunea Europeană pentru democrațiile fragile care au făcut parte din URSS

EconomieRadu Burnete: Cât de mult a crescut România de când a intrat în UE. Ascensiunea economică e destul de serioasă

ExternRobert Lupițu: Miniștrii de externe ai României și Olandei au discutat, la București, despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea apărării NATO pe flancul estic

SocialCiprian Stănescu: Câștigătoarea celei de-a treia ediții a primit premiul de 2000 de euro oferit de Social Innovation Solutions

EvenimenteAndreea Negru: Conferința „Dezvoltare sustenabilă între trend și necesitate” va avea loc în data de 22 mai

EditorialAlexandru Grumaz: „Liniile roșii” ale Orientului Mijlociu au fost șterse!

CulturaCristina Popescu: Sărbătoarea florilor la Senatul RomânieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe