Bogdan Daradan
Publicat în 16 octombrie 2012, 15:34 / 268 elite & idei

Comisarul european Gunther Oetingger vrea să viziteze Republica Moldova

Comisarul european Gunther Oetingger vrea să viziteze Republica Moldova

Comisarul european pentru energie Gunther Oetingger va veni la Chișinău în următoarea perioadă, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul, Vlad Filat a avut o discuție telefonică recentă cu oficialul european. Oettinger ar fi reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a acorda şi în continuare suport Republicii Moldova în modernizarea ţării, inclusiv în implementarea proiectelor ce vizează fortificarea securităţii energetice.

Totodată, Filat i-a mulţumit Comisarului european pentru atitudinea pe care o are faţă de Republica Moldova şi pentru sprijinul constant acordat ţării noastre.

Menționăm că comisarul european pentru energie, Günther Oettinger a îndemnat statele membre ale Uniunii Europene să susțină Republica Moldova în confruntarea acesteia cu Federația Rusă în problema aprovizionării sale cu energie. Oficialul european a acuzat autoritățile ruse de „șantaj pur” și a declarat că, comportamentul Moscovei față de Republica Moldova este unul „inacceptabil”.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe