Bogdan Daradan
Publicat în 16 octombrie 2012, 15:34 / 228 elite & idei

Comisarul european Gunther Oetingger vrea să viziteze Republica Moldova

Comisarul european Gunther Oetingger vrea să viziteze Republica Moldova

Comisarul european pentru energie Gunther Oetingger va veni la Chișinău în următoarea perioadă, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul, Vlad Filat a avut o discuție telefonică recentă cu oficialul european. Oettinger ar fi reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a acorda şi în continuare suport Republicii Moldova în modernizarea ţării, inclusiv în implementarea proiectelor ce vizează fortificarea securităţii energetice.

Totodată, Filat i-a mulţumit Comisarului european pentru atitudinea pe care o are faţă de Republica Moldova şi pentru sprijinul constant acordat ţării noastre.

Menționăm că comisarul european pentru energie, Günther Oettinger a îndemnat statele membre ale Uniunii Europene să susțină Republica Moldova în confruntarea acesteia cu Federația Rusă în problema aprovizionării sale cu energie. Oficialul european a acuzat autoritățile ruse de „șantaj pur” și a declarat că, comportamentul Moscovei față de Republica Moldova este unul „inacceptabil”.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe