Ana Iosif
Publicat în 19 martie 2012, 12:04 / 266 elite & idei

Comuniştii au contestat la Curtea Constituţională legalitatea alegerii şefului statului

Comuniştii au contestat la Curtea Constituţională legalitatea alegerii şefului statului

Deputaţii comunişti din parlamentul de la Chişinău au contestat, astăzi, la Curtea Constituţională, legalitatea alegerii lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, potrivit Agerpres.

Deputatul comunist Artur Reşetnicov a declarat că actualul parlament nu mai avea dreptul să aleagă şeful statului după expirarea unui an de la formarea acestuia. Comuniştii au declarat şi anterior că nu recunosc legitimitatea noului preşedinte, deoarece actualul parlament activează ilegal

Preşedintele Comisiei juridice a parlamentului, Victor Popa, a declarat însă că această contestaţie este nefondată şi reprezintă doar o acţiune politică a comuniştilor, care caută un motiv de a reveni în parlament, după o perioadă de mai bine de o lună de boicot.

Şi preşedintele Comisiei speciale pentru desfăşurarea alegerii preşedintelui, deputatul Tudor Deliu a declarat că în timpul procedurii de alegere a şefului statului nu a fost sesizată nicio încălcare.

Nicolae Timofti a fost ales vineri, cu 62 de voturi ale deputaţilor necomunişti, în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Curtea Constituţională urmează să decidă luni în privinţa validării mandatului de preşedinte şi să se pronunţe în privinţa contestaţiei comuniştilor.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe