OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2013, 21:47 / 188 elite & idei

Constantin Niță: Management privat la Romgaz, Transgaz și Nuclearelectrica

Constantin Niță: Management privat la Romgaz, Transgaz și Nuclearelectrica

Guvernul va face disponibilizări de personal în companiile de stat cu pierderi, a declarat, sâmbătă, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Înainte de discuţiile cu delegaţia FMI, Niţă a fost întrebat de jurnalişti dacă vor fi concedieri colective în companiile de stat.

“Dacă sunt pe pierderi şi nu reuşesc să facă profit, evident că da. Nu mai putem ţine companii de stat pe pierdere. Este valabil şi pentru energie, şi pentru toată lumea”, a afirmat ministrul delegat pentru energie.

Potrivit acestuia, Guvernul s-a angajat să introducă management privat la companiile energetice Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz şi să înceapă procedurile de privatizare a Electrica.

În privinţa introducerii managementului privat la companiile de stat, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat că România este de acord cu cererea FMI de a implementa în scurt timp aceast angajament.

“În legătură cu managementul privat şi etapizarea sa, în această privinţă am venit să exprim acest mandat al Ministerului Economiei că suntem de acord cu Fondul pe orizontul pe termen scurt”, a afirmat Vosganian după discuţia cu delegaţia FMI.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe