Adriana
Publicat în 14 mai 2013, 13:11 / 128 elite & idei

Constantin Niță: România are un excedent de energie, trebuie să vindem rapid ce n-am consumat

Constantin Niță: România are un excedent de energie, trebuie să vindem rapid ce n-am consumat
+ Observator

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat vineri seară, în cadrul emisiunii „Interviurile lui Ion Cristoiu” de pe B1 TV că România are un excedent de energie și trebuie să găsească rapid soluții pentru a vinde energia electrică neconsumată.

Ministrul a mai precizat că în perioada sărbătorilor, România a avut cel mai mic consum de energie electrică din istorie.

„România are un excedent de Energie, perioada sărbătorilor a fost cel mai mic consum de energie din istorie, de 3.700 de megawați, un consum record negativ. Lucrul acesta ne pune pe gânduri și trebuie să găsim soluții ce facem cu energia pe care o avem. Trebuie să avem în vedere că foarte multe fabrici industriale s-au închis, deci consumul industrial a scăzut, iar consumatorii casnici devin tot mai economi. Așa că avem mai multă energie decât are nevoie țara de aceea trebuie să facem ceva cu ea”, a declarat Constantin Niță.

Ministrul delegat pentru energie a mai declarat că motivul pentru care România exportă foarte puțină energie este lipsa interconectărilor, aspect care a fost trecut cu vederea până în prezent.

„Exportăm foarte puțină energie pentru că nu avem interconectări. Ele nu sunt puse la punct. Nu ne-am preocupat de-a lungul anilor și nu ne-am gândit că producem energie mai mult decât are țara nevoie. Trebuie să facem ceva cu ea, eu sper să rezolvăm problema interconectărilor fie că e spre Moldova, Bulgaria, Ucraina sau Serbia. Trebuie să ne gândim la un preț acceptabil, pentru că nu cumpără nimeni energie acolo dacă e mai scumpă decât producția țării respective”, a mai spus Niță.
www.b1.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe