Adriana
Publicat în 6 februarie 2014, 15:01 / 104 elite & idei

Constantin Niţă: Sectorul cărbunelui în România are nevoie de investiţii de două miliarde de euro pentru modernizări

Constantin Niţă: Sectorul cărbunelui în România are nevoie de investiţii de două miliarde de euro pentru modernizări
+ Observator

La conferinţa “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat că necesarul de investiţii pentru modernizarea sectorului de cărbune din România se ridică la două miliarde de euro.

„Cu două miliarde de euro am putea să modernizăm tot ceea ce înseamnă centrale termice în România. La acestea se adaugă şi proiectul de un miliard de euro pentru un grup nou de 600 de MW la Rovinari, pentru care şi-au exprimat interesul investitorii chinezi’, a spus Niţă în cadrul conferinţei “Cărbunele trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.
Potrivit lui Constantin Niţă, Departamentul pentru Energie nu a renunţat la planul de reorganizare a sectorului producţiei de energie în mai multe companii care să utilizeze un mix de resurse energetice.

„Nu am renunţat şi n-o să renunţ niciodată la mixul energetic’, a subliniat Constantin Niţă, întrebat care sunt planurile sale în acest sens, la conferinţa “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.

Constantin Niţă a mai spus că legea holdingului, un act normativ aşteptat de mai mulţi ani, ar putea fi aprobat de Parlament până la finele lunii februarie.

„Crearea mixului energetic este o variantă. Mai am şi alte variante, dar o să vi le spun la momentul oportun’, a adăugat Constantin Niţă în cadrul conferinţei “Cărbunele, trecut, prezent şi viitor” organizată de PUTEREA.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe