OraNoua.ro
Publicat în 11 decembrie 2013, 21:07 / 198 elite & idei

Constantin Niță: Strategia Energetică Națională va fi aprobată printr-o lege, ca să fie asumată de toate partidele – Romanian Energy Forum 2013

Constantin Niță: Strategia Energetică Națională va fi aprobată printr-o lege, ca să fie asumată de toate partidele – Romanian Energy Forum 2013

Strategia Energetică Națională, care va fi gata anul viitor, va fi adoptată printr-o lege care va fi votată în Parlament, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță.

‘Vrem ca Strategia Energetică Națională să fie aprobată prin lege, astfel încât să fie asumată de toate partidele’, a spus Niță.

Departamentul pentru Energie a demarat o procedură de selecție a unei firme care să realizeze strategia energetică, procedură la care s-au înscris peste 20 de companii.

‘Observăm că există un foarte mare interes pentru acest lucru’, a completat Niță.

Noua strategie energetică va fi una pe termen lung și va cuprinde perioada până în 2030-2035. Oficialii Departamentului pentru Energie au susținut că producția de energie va trebui restructurată, astfel încât să nu mai existe companii care produc energie dintr-o singură sursă, ci dintr-un mix de resurse.

În septembrie, Gabriel Dumitrașcu, șeful Direcției Generale de Privatizare din Departamentul pentru Energie din Ministerul Economiei, arăta de ce este nevoie de o nouă strategie energetică.

‘Nevoia de o nouă strategie energetică cred că se impunea la ora actuală. Avem constatări că, în strategia actuală în vigoare, lucrurile nu au fost transpuse exact așa cum a fost evoluția în piața reală. Strategia energetică actuală este depășită și astfel se impune să avem o strategie anticipativă, bazată pe cunoaștere și pe ceea ce urmează să se întâmple la nivel european și mondial’, a spus Dumitrașcu, într-o conferință de presă.

Șeful Direcției de Privatizare din Departamentul de Energie a precizat faptul că noua Strategie trebuie să țină cont de interesele mediului privat și, nu în ultimul rând, de cele ale consumatorilor casnici.

‘Legat de strategie, aceasta trebuie să răspundă intereselor României, mediului privat, consumatorilor casnici, trebuie să ofere siguranță, predictibilitate, o suportabilitate a prețurilor, dar cu condiționalitățile cunoscute. Energia trebuie să ofere în continuare un avantaj competitiv României’, a declarat oficialul.

Sub înaltul patronaj al Ministrului delegat pentru Energie, in data de 17 decembrie 2013, se va desfășura la București, a treia editie specială a Romanian Energy Forum 2013 .

Evenimentul va aborda teme principale din domeniul strategiei și dezvoltării sistemului energetic național –detalii la www.energy-forum.ro.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

PoliticCristian Diaconescu, în vizită de lucru în județul Alba

EconomieTraian Halalai: Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialBarbu Mateescu: O dispută din care câștigă o singură persoană și un singur partidClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe