OraNoua.ro
Publicat în 23 ianuarie 2013, 03:51 / 277 elite & idei

Corina Cretu cere Comisiei Europene sa sprijine India in combaterea violentei impotriva femeilor

Corina Cretu cere Comisiei Europene sa sprijine India in combaterea violentei impotriva femeilor

Europarlamentarul Corina Cretu, Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a cerut Comisiei Europene sa focalizeze asupra combaterii violentei impotriva femeilor ajutorul substantial pe care UE il ofera Indiei in materie de sanatate si educatie. In cadrul dezbaterii consacrate ieri violentei sexuale din India, Corina Cretu a condamnat recentul caz de viol in grup care a provocat revolta in intreaga lume si a atras atentia asupra flagelului ce afecteaza nenumarate fete si femei din India.

‘Este inadmisibil ca violul in grup sa ajunga un fapt curent in New Delhi si ca rata violurilor declarate in India sa creasca in ultimii sase ani cu 25%, in conditiile in care exista estimari ca sunt si mai multe cazuri nereclamate’, a subliniat europarlamentarul roman. Vicepresedintele socialist a atras atentia asupra faptului ca violenta sexuala este favorizata de discriminarea pe criterii de casta si de impunitatea de care se bucura autorii violurilor, din cauza legislatiei depasite si a pasivitatii fortelor de ordine.

‘Solicit autoritatilor indiene sa accelereze revizuirea legislatiei si reforma politiei, pentru a asigura respectarea drepturilor esentiale ale femeilor’, a declarat Corina Cretu, pledand, totodata, pentru programe si institutii de asistenta a victimelor agresiunilor sexuale.

In cadrul dezbaterilor de ieri pe tema incalcarii drepturilor omului in lume, din plenul europarlamentar reunit la Strasbourg, vicepresedintele Grupului Socialist a condamnat si violentele din Republica Centrafricana si a cerut ca aplicarea acordului de la Libreville pentru reinstaurarea pacii sa fie insotita de asigurarea unui acces sigur al ajutorului de urgenta la toti cei care au nevoie de asistenta umanitara, in special la refugiati.

‘Incetarea confruntarilor dintre autoritati si rebelii Seleka, crearea unui guvern de uniune nationala si alegerea unei noi Adunari Nationale pot fi primii pasi spre stabilitate. Rolul Uniunii Africane si al Comunitatii Economice a Statelor Central-Africane ramane esential in acest proces, atat prin intermediul trupelor de interpunere deplasate la Bangui, cat si al eforturilor diplomatice’, a declarat Corina Cretu, atragand atentia asupra faptului ca Republica Centrafricana ocupa primul loc in clasamentul celor mai triste tari din lume, clasificarea fiind elocventa pentru falimentul statal provocat de anii de instabilitate, rebeliuni si lovituri de stat si acutizat de ofensiva rebelilor din ultimele saptamani.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe