OraNoua.ro
Publicat în 23 ianuarie 2013, 03:51 / 197 elite & idei

Corina Cretu cere Comisiei Europene sa sprijine India in combaterea violentei impotriva femeilor

Corina Cretu cere Comisiei Europene sa sprijine India in combaterea violentei impotriva femeilor

Europarlamentarul Corina Cretu, Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a cerut Comisiei Europene sa focalizeze asupra combaterii violentei impotriva femeilor ajutorul substantial pe care UE il ofera Indiei in materie de sanatate si educatie. In cadrul dezbaterii consacrate ieri violentei sexuale din India, Corina Cretu a condamnat recentul caz de viol in grup care a provocat revolta in intreaga lume si a atras atentia asupra flagelului ce afecteaza nenumarate fete si femei din India.

‘Este inadmisibil ca violul in grup sa ajunga un fapt curent in New Delhi si ca rata violurilor declarate in India sa creasca in ultimii sase ani cu 25%, in conditiile in care exista estimari ca sunt si mai multe cazuri nereclamate’, a subliniat europarlamentarul roman. Vicepresedintele socialist a atras atentia asupra faptului ca violenta sexuala este favorizata de discriminarea pe criterii de casta si de impunitatea de care se bucura autorii violurilor, din cauza legislatiei depasite si a pasivitatii fortelor de ordine.

‘Solicit autoritatilor indiene sa accelereze revizuirea legislatiei si reforma politiei, pentru a asigura respectarea drepturilor esentiale ale femeilor’, a declarat Corina Cretu, pledand, totodata, pentru programe si institutii de asistenta a victimelor agresiunilor sexuale.

In cadrul dezbaterilor de ieri pe tema incalcarii drepturilor omului in lume, din plenul europarlamentar reunit la Strasbourg, vicepresedintele Grupului Socialist a condamnat si violentele din Republica Centrafricana si a cerut ca aplicarea acordului de la Libreville pentru reinstaurarea pacii sa fie insotita de asigurarea unui acces sigur al ajutorului de urgenta la toti cei care au nevoie de asistenta umanitara, in special la refugiati.

‘Incetarea confruntarilor dintre autoritati si rebelii Seleka, crearea unui guvern de uniune nationala si alegerea unei noi Adunari Nationale pot fi primii pasi spre stabilitate. Rolul Uniunii Africane si al Comunitatii Economice a Statelor Central-Africane ramane esential in acest proces, atat prin intermediul trupelor de interpunere deplasate la Bangui, cat si al eforturilor diplomatice’, a declarat Corina Cretu, atragand atentia asupra faptului ca Republica Centrafricana ocupa primul loc in clasamentul celor mai triste tari din lume, clasificarea fiind elocventa pentru falimentul statal provocat de anii de instabilitate, rebeliuni si lovituri de stat si acutizat de ofensiva rebelilor din ultimele saptamani.

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe