OraNoua.ro
Publicat în 5 octombrie 2016, 11:45 / 227 elite & idei

Corina Crețu: Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București

Corina Crețu: Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București

Comisia Europeană așteaptă un studiu de fezabilitate foarte bun pentru București, care, în afara bugetului de un miliard de euro, beneficiază de 2,3 miliarde de euro fonduri europene, a precizat, luni, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.

Potrivit oficialului, investițiile cu finanțare europeană în București sunt realizate prin Programul de Infrastructură Mare și prin Programul Operațional Regional și se are în vedere finanțarea pentru următorii 500 kilometri ai rețelei de termoficare prin garanții de la Banca Europeană de Dezvoltare (BEI).

„Rețeaua de termoficare se poate finanța prin Programul de Infrastructură Mare. Există deja alocat un buget de 100 milioane de euro din PIM prin fondul de dezvoltare regională pentru 500 de kilometri de modernizare a acestei rețele de canalizare. Colegii mei de la DG Regio sunt în această săptămână prezenți la Banca Europeană de Investiții, să vedem în ce măsură următorii 500 de kilometri de canalizare vor putea finanțați din garanții de la BEI, tocmai pentru că sunt conștientă de calitatea proastă a apei potabile în România, de posibilitatea opririi căldurii. Deci, din acest punct de vedere, tot ceea ce solicităm noi, din partea Comisiei, este să existe un studiu de fezabilitate foarte bun. În cadrul acestui program se au în vedere managementul deșeurilor, termoficare, transportul public subteran, cu investiții totale de 2 miliarde de euro”, a declarat comisarul european într-o conferință de presă prilejuită de reuniunea cu tema ”Orașul meu în Europa noastră”.

Corina Crețu a mai spus că 336 milioane de euro din bugetul Programului Operațional Regional vizează în București refacerea clădirilor rezidențiale, a iluminatului stradal, întreținerea patrimoniului cultural și modernizarea drumurilor.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe