Matei Bogdan
Publicat în 23 noiembrie 2022, 18:51 / 46 elite & idei

Corina Crețu, de ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie: „Dacă media europeană este de 51 de decese la un milion de locuitori, în cazul României numărul este aproape dublu”

Corina Crețu, de ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie: „Dacă media europeană este de 51 de decese la un milion de locuitori, în cazul României numărul este aproape dublu”

România este, din păcate, țara cu cele mai multe decese cauzate de drumurile nesigure și de nerespectarea legislației, a scris luni, pe Facebook, europarlamentarul Corina Crețu, cu ocazia zilei  mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulație.

„Din păcate, așa cum spuneam, România ocupă un loc fruntaș, deloc de dorit, privind numărul deceselor ca urmare a accidentelor rutiere, iar situația nu s-a îmbunătățit de la un an la altul. Dacă media europeană este de 51 de decese la un milion de locuitori, în cazul României numărul este aproape dublu. Cele aproape 100 de astfel de cazuri pe an reprezintă un semnal de alarmă foarte serios”, a scris Crețu pe Facebook.

„Mă aștept ca Guvernul sa accelereze proiectele de infrastructura să țină cont de adevăratele probleme ale românilor și de nevoile acestora de siguranta pe drumurile României. Am votat în Parlamentul European în favoarea unui pachet de măsuri care să transforme infrastructura din Europa într-una mai sigură. E nevoie de mijloace de transport mai sigure, de o infrastructură mai bună și de metode mai eficiente de impunere a respectării legislației rutiere, dar și de o mai bună îngrijire a pacienților după eventuale accidente. Acestea sunt motivele pentru care am votat în favoarea Politicii UE privind Siguranța Rutieră”, a mai transmis europarlamentarul.

Corina Crețu spune că „România – la fel ca toate celelalte Statele Membre – va trebui să acorde prioritate investițiilor în siguranța rutieră, cu o atenție deosebită mai ales pentru zonele cu cel mai mare număr de accidente”.

„Prin Planul National de Redresare și Rezilenta (PNRR), Romania s-a angajat sa construiască 430 km de autostrada pana pe 31 decembrie 2026. Totodată, sper țara noastră să aloce – atât din fonduri naționale, cât și din fondurile europene pentru exercițiul financiar 2021/2027, unde va exista un Program Operațional dedicat Transporturilor – sume care să permită punerea în aplicare a programelor de siguranță rutieră și a noului cadru al politicii UE în materie de siguranță rutieră pentru perioada 2021-2030. Toate acestea trebuie realizate acordând o atenție specială persoanelor cu mobilitate redusă și alte dizabilități, care trebuie luate în considerare în momentul planificării și construirii de noi infrastructuri rutiere”, a mai scris Crețu pe rețeaua de socializare.

www.g4media.ro

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe