Matei Bogdan
Publicat în 3 martie 2021, 11:19 / 42 elite & idei

Corina Crețu: Fără taxe de roaming în UE pentru încă 10 ani. „Beneficii pentru românii care se află la muncă în străinătate“

Corina Crețu: Fără taxe de roaming în UE pentru încă 10 ani. „Beneficii pentru românii care se află la muncă în străinătate“

Corina Crețu, actual europarlamentar al României, a anunțat că, recent, Comisia Europeană a adoptat decizia de a prelungi cu 10 ani măsura privind eliminarea taxelor de roaming, astfel încât cetățenii europeni să poată comunica fără povara unor costuri suplimentare. Soția fostului lider liberal Crin Antonescu, Adina Vălean, a fost vicepreședinte al Parlamentului European.

Inițiativa, prelungită acum, i-a aparținut, în 2009, Adinei Vălean, actualul Comisar European pe Transporturi. Atunci ea propunea Parlamentului European, care a adoptat prevederile, la Strasbourg în martie 2009, reducerea tarifelor maxime în cazul expedierii mesajelor text și descărcării de pe Internet, în regimul roaming. Ulterior, acestea au fost eliminate unanim.

Măsura, beneficiară românilor care se află la muncă în alte state europene

„Salut propunerea Comisiei Europene de a prelungi cu 10 ani măsura privind eliminarea taxelor de roaming, astfel încât cetățenii europeni să poată comunica fără povara unor costuri suplimentare.

Mă bucur că, în acest fel, continuă proiectul pe care l-am votat în calitate de Membru al Parlamentului European în martie 2014, când s-a decis ca diferenţele dintre tarifele pentru sunat, mesaje şi utilizare de date în interiorul Uniunii Europene să dispară.

Mă gândesc în primul rând la beneficiile pe care le are această măsură pentru români, cu precădere pentru cei care se află la muncă în alte state europene şi care vor putea, astfel, păstra legătura cu familiile lor din țară și cu cei dragi.

Totodată, această măsură s-a dovedit a fi una care a crescut competitivitatea pe piață, unde la nivel european sunt sute de operatori de telefonie. Prin decizii de acest fel, sunt convinsă că poate crește și încrederea cetățenilor în Uniunea Europeană, pentru că astfel simt direct beneficiile apartenenței țării lor la acest proiect“, scrie europarlamentarul Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.

www.stiridiaspora.ro

Ultima ora:

ObservatorAntonia Colibășanu: Curs – Islamul și Europa

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAntonia Colibășanu: Curs – Islamul și Europa

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe