Matei Bogdan
Publicat în 16 decembrie 2020, 09:49 / 93 elite & idei

Corina Crețu: Guvernul României are la dispoziție sume considerabile de bani pentru a sprijini IMM-urile

Corina Crețu: Guvernul României are la dispoziție sume considerabile de bani pentru a sprijini IMM-urile

Cele 24 de milioane de întreprinderi mici și mijlocii din UE trebuie să beneficieze de o strategie coerentă și unitară de relansare economică, a declarat marți eurodeputatul Corina Crețu, atrăgând atenția că în România există aproximativ 500.000 de IMM-uri care riscă falimentul.

“Soluția e reprezentată de investițiile pe termen lung”, a subliniat ea.

Parlamentul European solicită autorităților naționale să ofere, pe lângă sprijin financiar, mai multă consiliere IMM-urilor cu privire la opțiunile pe care le au pentru a face față acestei perioade dificile.

“Foarte vulnerabile în această perioadă au fost întreprinderile din sectorul turistic, precum și din cel cultural și creativ. Tocmai de aceea, Parlamentul European încurajează Comisia să acorde o atenție specială întreprinderilor care funcționează la nivel local, pentru că acestea sunt cele care nu doar generează locuri de muncă, dar conferă și stabilitate economică și socială localității sau regiunii în care funcționează”, a scris ea, pe Facebook.

Potrivit lui Crețu, actuala pandemie a adus cu sine o schimbare fundamentală de logică.

“E nevoie de investiții în inovare, astfel încât întreprinderile să poată identifica mai ușor oportunitățile în situații de acest fel”, a explicat ea.

“Sper ca Guvernul României să înțeleagă nevoia unor investiții majore în acest sector, iar sustenabilitatea, digitalizarea și educația (spre exemplu educație financiară, competențe în achiziții publice, gestionarea creditelor etc.) joacă fiecare un rol fundamental. Pe lângă această poziție a Parlamentului European, Guvernul României are acum la dispoziție sume considerabile de bani pentru a face aceste investiții, prin Mecanismul de Relansare și Reziliență. Să sperăm că va înțelege imensa responsabilitate (dar și oportunitate) – în interesul tuturor cetățenilor”, a conchis Corina Crețu.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

PoliticLudovic Orban, despre 65 de ani de prezenta românească in UNESCO

EconomieDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

ExternAndrei Stoian: Situația din Ucraina. Posibil război la granița României?

SocialRăzvan Orășanu: Curs de Gândire Laterală

EvenimenteCosmin Buteica, part of an international panel on the topic of “Water Scarcity: Same Challenge, Different Answers”

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre Scrisorile eminesciene

EditorialAlexandru Grumaz: Războiul pentru Taiwan a început. Cine va câştiga – SUA sau China?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe