OraNoua.ro
Publicat în 6 noiembrie 2013, 20:19 / 175 elite & idei

Corina Crețu: Reușita combaterii traficului de ființe umane depinde de eliminarea vulnerabilităților care le afectează pe femei

Corina Crețu: Reușita combaterii traficului de ființe umane depinde de eliminarea vulnerabilităților care le afectează pe femei

Eurodeputata PSD Corina Crețu, vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare (DEVE) a Parlamentului European (PE), a pledat marți, la Bruxelles, pentru un efort internațional în vederea combaterii traficului de ființe umane în scopul exploatării sexuale, informează un comunicat al biroului său.

În calitate de raportor pentru aviz din partea Comisiei DEVE la raportul privind exploatarea sexuală și prostituția și impactul acestora asupra egalității de gen, Corina Crețu a declarat că victimele acestor abuzuri sunt, cel mai adesea, femeile și copiii, cărora le lipsesc mijloacele, inclusiv cele economice și sociale, pentru a se opune.

‘Mai ales tinerele se confruntă cu abuzuri sub forma violenței domestice, a violului, exploatării sexuale sau prostituției. Traficul de ființe umane este un fenomen global, de aceea se impune o cooperare internațională împotriva rețelelor de crimă organizată și pentru combaterea cauzelor care favorizează acest fenomen — sărăcia, corupția, discriminarea și inegalitățile de gen’, a precizat Corina Crețu în cadrul schimbului de opinii privind raportul eurodeputatei Mary Honeyball, din grupul S&D.

Corina Crețu a subliniat necesitatea intervenției guvernelor naționale pentru reducerea costurilor tratamentului medical necesar femeilor și copiilor, precum și pentru protejarea comunităților vulnerabile, în special a fetelor, copiilor cu dizabilități și a femeilor aparținând minorităților etnice.

Vicepreședinta Comisiei DEVE a pledat pentru o cooperare internațională mai eficientă pentru contracararea abuzurilor în contextul crizelor umanitare și pentru asigurarea unei asistențe mai eficiente victimelor traficului și exploatării. ‘Reușita combaterii traficului de ființe umane depinde de eliminarea vulnerabilităților care le afectează pe femei’, a atras atenția eurodeputata Corina Crețu.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe