OraNoua.ro
Publicat în 9 martie 2016, 19:14 / 200 elite & idei

Corina Crețu: Toate strategiile naționale trebuie însoțite de proiecte mature, de calitate

Corina Crețu: Toate strategiile naționale trebuie însoțite de proiecte mature, de calitate

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, și-a exprimat speranța, vineri, ca în perioada 2014 – 2020 toate cele 500 de milioane de euro care sunt alocate domeniului sănătății și educației să poată fi absorbite în proiecte care să schimbe viața oamenilor.

„Speranța mea este că toate cele 500 de milioane de euro care sunt alocate domeniului sănătății și educației vor putea fi absorbite în proiecte care să schimbe viața oamenilor”, a spus comisarul european, în contextul vizitei efectuate vineri la Laboratorul de cercetări de endocrinologie moleculară, celulară și structurală ENDOCED din cadrul Institutului Național de Endocrinologie „C. I. Parhon”.

Potrivit oficialului european, cercetarea și dezvoltarea-inovarea reprezintă priorități zero pentru Comisia Europeană.

În opinia comisarului european, toate strategiile naționale trebuie însoțite de proiecte „mature” de „calitate”.

„Cred că București și România au nevoie de servicii de calitate în domeniul sanitar. Am ridicat și ieri problema celor trei spitale regionale, pentru că întârziem cu proiectele și cred că trebuie să folosim toate oportunitățile. În domeniul cercetării sanitare cred că este foarte important să investim. Cercetarea și dezvoltarea-inovarea sunt priorități zero și pentru Comisia Europeană. Am venit de la Președinție acum, am discutat cu domnul președinte Klaus Iohannis, dânsul a lansat Strategia pentru educație, de asemenea Strategia pentru sănătate și am vrea să ne corelăm eforturile pentru că eu cred că toate aceste lucruri sunt complementare. Toate aceste strategii naționale trebuie însoțite de proiecte mature, proiecte de calitate. Institutul Parhon cred că este un exemplu pentru modul în care a reușit să se modernizeze și să dezvolte rețeaua de cercetare care este atât de necesară pentru domeniul sanitar”, a afirmat Corina Crețu.

Laboratorul de cercetări de endocrinologie moleculară, celulară și structurală ENDOCED, care a fost inaugurat recent, a costat aproximativ 10 milioane de euro, dintre acestea șase milioane de euro fiind destinate achiziționării de aparatură.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe