OraNoua.ro
Publicat în 11 februarie 2015, 17:28 / 262 elite & idei

Corina Crețu: Valorile comune câștigate în ultimii 70 de ani sunt mai puternice decât ura, violența, intoleranța

Corina Crețu: Valorile comune câștigate în ultimii 70 de ani sunt mai puternice decât ura, violența, intoleranța

Comisarul pentru politici regionale Corina Crețu a efectuat în perioada 9-10 februarie o vizită la Paris și în regiunea Île-de-France pentru a participa la un seminar dedicat politicii de coeziune și pentru a vizita o serie de proiecte finanțate din fonduri europene, informează un comunicat al cabinetului său.

La invitația directorului Institutului pentru Afaceri Publice ale Evreilor din Europa, Levi Matusof, comisarul european s-a întâlnit cu elevii Complexului școlar Beth Haya Mouchka din Paris, pentru a le transmite un mesaj de solidaritate cu comunitatea evreiască din Franța.

‘Multe dintre tragediile Europei au fost precedate de persecuții ale evreilor. Exemplul care ne vine cel mai lesne în minte este chiar Holocaustul. Uniunea Europeană a fost creată acum 70 de ani tocmai pentru ca astfel de tragedii să nu mai poată avea loc. Comunitatea evreiască trebuie să știe că se poate baza pe solidaritatea a 500 de milioane de cetățeni europeni. Valorile comune câștigate în acești 70 de ani sunt mai puternice decât ura, decât violența, decât intoleranța. Aici, în Orașul Luminilor, mai mult decât oriunde’, a declarat Corina Crețu, citată în comunicat.

Cu aceeași ocazie, Corina Crețu a depus un buchet de flori la intrarea în supermarketul evreiesc de la Porte de Vincennes, în memoria victimelor atentatului terorist care a avut aici loc în data de 9 ianuarie 2015.

Ultima ora:

ObservatorVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

PoliticAndrei Caramitru: Războiul din Ucraina si problemele pe care le avem acum vin de fapt dintr-o ideologie veche

EconomieRadu Hanga: OMRO IFN îşi continuă finanţarea prin bursă şi listează obligaţiuni în valoare de 10 milioane de lei

ExternSebastian Burduja: Vă propun să marcăm ziua Europei cu un exercițiu de sinceritate

SocialManuela Catrina: Cum stati cu parolele?

EvenimenteVino și descoperă arta viitorului la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

CulturaCristina Popescu: Faună protejată din Marea Neagră

EditorialRadu Puchiu: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe