OraNoua.ro
Publicat în 22 iunie 2016, 12:30 / 188 elite & idei

Corina Crețu: Vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă în turism în actuala perioadă de programare

Corina Crețu: Vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă în turism în actuala perioadă de programare

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, a estimat că vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă în sectorul turismului românesc, în actualul exercițiu bugetar, iar numărul de turiști în perioada de programare 2014 – 2020 va crește cu 10.000.

„În România încercăm ca prin Programul Operațional 2014 — 2020, prin axa privind intensificarea economiilor locale prin dezvoltarea sustenabilă a turismului, să avem la dispoziție 100 de milioane de euro și speranța noastră, estimările noastre sunt că vizitatorii din România vor crește cu 10.000 și că vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă față de 2013 în acest sector. (…) Sectorul de turism a contribuit în 2015 cu 10% din PIB al Uniunii Europene și a sprijinit direct sau indirect mai bine de 25 de milioane de locuri de muncă în întreaga UE. Deci e clar că turismul e un motor de creștere economică și de creare de locuri de muncă, contribuind inclusiv la cooperarea transfrontalieră. Este foarte clar că turismul poate fi foarte afectat în legătură cu provocările de securitate pe care, din păcate, le experimentează UE, sentimentul lipsei de siguranță a ajuns să joace un rol foarte important în alegerea destinațiilor de călătorie”, a spus Corina Crețu, la Ruse, cu prilejul participării la o conferință pe tema sustenabilității dezvoltării turismului și securității în regiunea Dunării.

Potrivit oficialului european, este clar că securitatea este o precondiție pentru dezvoltarea turismului.

„Și acum cred că e important ca Dunărea și întreaga regiune să fie tratate ca un întreg. (…) Fondurile noastre europene vor continua să sprijine turismul din cele două țări”, a adăugat Corina Crețu.

La rândul său, vicepremierul Vasile Dîncu a apreciat rezultatele unităților de implementare atât din România, cât și din Bulgaria privind programul transfrontalier și a dat asigurări că țara noastră este una dintre cele mai sigure destinații turistice europene.

„În România am implementat o lege mai veche legată de o bază integrată de date privind circulația turiștilor în România, fluxurile de turiști. Suntem integratori pentru câteva țări în regiune în ceea ce privește cyber criminality. Ministerele de Interne din România și Bulgaria, serviciile de informații lucrează foarte bine împreună, avem colaborări de multe vreme și există o continuitate foarte bună în acest domeniu, ne sprijinim reciproc”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale.

El a subliniat că este nevoie de o infrastructură care să lege mai bine România de Bulgaria.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe