Matei Bogdan
Publicat în 15 iunie 2021, 12:58 / 42 elite & idei

Corina Murafa, la ediția a XX-a a Academiei Europene pentru Tineri Lideri Politici

Corina Murafa, la ediția a XX-a a Academiei Europene pentru Tineri Lideri Politici

Am reușit sâmbătă dimineața, cu greu, să rostesc prin viu grai și nu prin tastare câteva cuvinte la ediția aniversară a Academia Europeană pentru Tineri Lideri Politici, un program tare drag, la nașterea căruia am avut și eu onoarea să pun umărul acum mulți ani. Am fost într-un panel cu Ministrul Cristian Ghinea, în care evident atracția a fost generată de PNRR și m-am bucurat și eu să învăț multe lucruri tehnice despre acest proces complex. Din păcate, deși acest exercițiu este 97% tehnic, în spațiul public nu ajunge mai nimic din această tehnicalitate. Pe de altă parte eu ce am făcut a fost să atrag atenția asupra altui tren pe care nu trebuie să îl ratăm: cele doua miliarde de EUR pe care România le va avea la dispoziție pentru #tranzițiajustă. Este nevoie să înțelegem cu adevărat încotro se îndreaptă lumea, să nu ne mai punem de-a curmezișul și să valorificăm la maxim ce avem, ieșind din zona de confort prin abordări integrate și interinstituționale. Mulțumesc pentru invitație Centrul Roman de Politici Europene – CRPE și EM360 Studio.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe