Corina Popescu, Anca Dragu, Andreea Negru: Gala FOCUS ENERGETIC
A VI-a ediție a Galei FOCUS ENERGETIC ”Doamne în Energie” a avut loc pe 14 iunie, la hotel Athenee Palace Hilton, sala ”Le Diplomate”. În cadrul manifestării s-au acordat Diplome de Excelenţă pentru cele mai importante realizări în domeniul energetic şi al celor cu impact asupra acestuia în care doamnele au avut un rol important, fiind evidenţiat, astfel, aportul pe care doamnele îl aduc în dezvoltarea sectorului energetic românesc. La eveniment au participat, printre alții, Anca Dragu, președintele Senatului, Cristina Prună, vicepreședintele Camerei Deputaților, Virgil Popescu, ministrul Energiei, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, Silvia Dinică, președintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat, Lorant Antal, președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat, Sandor Bende, președintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, Oana Ozmen, secretarul Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, Dumitu Chiriță, președintele ANRE, Corina Popescu, directorul general al Grupului Electrica, Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, Teodor Chirica, președintele Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica, Claudiu Crețu, administrator special al ELCEN București, specialiști din domeniul energetic, reprezentanți ai mass media.
În cadrul Galei, Președintele Senatului României, doamna Anca Dragu, a primit premiul de excelență pentru ”Implicarea în dezvoltarea durabilă şi sustenabilă a sectorului energetic românesc”. Experiența pe care a acumulat-o în Banca Națională a României, la Fondul Monetar Internațional, la Comisia Europeană, dar și ca Ministru al Finanțelor, a fost aplicată cu succes în mediul privat, ca director general adjunct al Grupului E.On în România. Iar experiența acumulată în mediul privat o folosește, din nou, în sectorul public. Premiul i-a fost înmânat de către ministrul de Interne, domnul Lucian Bode.
Vicepreședintele Camerei Deputaților și al Comisiei de industrii și servicii, doamna Cristina Prună, a
primit premiul de excelență pentru ”Eforturile în adoptarea unei legislații stabile și predictibile, care să asigure securitatea în alimentarea cu energie sigură, durabilă, competitivă și la prețuri accesibile”. Absolventă a Academiei de Studii Economice din București, dar și cu un master în Dezvotare Economică Europeană și Internațională la Institutul de Economie și Management din Nantes (Franța), doamna Cristina Prună, aflată la al doilea mandat de deputat, prin pozițiile ocupate în diverse structuri private și publice la Viena, Bruxelles, Paris, dar și București, a dobândit expertiză utilă pentru funcția de demnitate publică din prezent. Premiul i-a fost înmânat de către ministrul Energiei, domnul Virgil Popescu.
Doamna Elena Popescu, director general în Ministerul Energiei, a primit, de la doamna Corina Popescu, directorul general al Grupului Electrica, titlul de ”Doamna Energeticii Românești”.
De formație inginer, absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti – Facultatea Energetică, secția Centrale Nucleare Electrice, doctor în domeniul tehnologiilor de producere a energiei la Universitatea Politehnica Bucureşti, doamna Elena Popescu a activat la antrepriza „Nuclearmontaj” din București și Cernavodă, în Ministerul Economiei și Comerțului la Direcția Generală Politică Energetică, pentru ca, în perioada 2007 – 2012 să lucreze la Reprezentanţa Permanentă a României la Uniunea Europeană de la Bruxelles, având funcția de consilier pe problematici energetice la instituțiile europene și în mediul economic. Din anul 2013 este Director general – Direcția Politici și Tranziție Energetică din cadrul Ministerului Energiei.
Domnul Mircea Bițoiu, președintele organizației de tineret a Societății Inginerilor Energeticieni din România – SIER, i-a înmânat doamnei Ecaterina Hoffman, director în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) premiul de excelență pentru ”Implicarea în dezvoltarea rețelelor de gaze naturale în România”. Inginer de formație, absolventă a Institutului Politehnic București în anul 1988, doamna Ecaterina Hoffman lucrează, din anul 2002, în cadrul Autorității de Reglementare, în special în domeniul gazelor naturale.
În prezent, este directorul Direcției licențe, autorizații al Direcţiei generale licențe, tarife, monitorizare investiții energie electrică și gaze naturale a ANRE.
Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, domnul Sandor Bende, i-a înmânat doamnei Monica Hodor, director general al E-Distribuție Banat, Dobrogea și Muntenia Sud, premiul de excelență pentru ”Performanță în digitalizarea rețelei de energie electrică”. Enel este compania care a instalat peste 1 milion de contoare inteligente, cel mai mare număr înregistrat până acum în România.
Din 2011, doamna Hodor lucrează în cadrul grupului Enel: printre altele, a fost director de Dezvoltare a Rețelelor în cadrul diviziei Globale de Infrastructură & Rețele din Enel Italia, iar între 2018 și 2020 a fost Director Administrație, Finanțe și Control pentru Enel Sao Paolo și a sprijinit departamentele Finanțe, Taxe, Controlling și Contabilitate. Acum, doamna Hodor este prima doamnă în cadrul întregului Grup Enel la nivel mondial care conduce companii de distribuție.
Doamna Lăcrămioara Diaconu – Pințea, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a primit premiul de excelență pentru ”Implicarea în asigurarea securității energetice a țării, prin restructurarea CEO”. Absolventă a Facultății de Finanțe-Bănci din cadrul ASE București și a unui program MBA în cadrul Universității de Economie din Viena, doamna Lăcrămioara Diaconu-Pințea are o experiență de peste 20 ani în sectorul petrol-energie, în țară și străinătate.
A lucrat în cadrul OMV Petrom din anul 1998, mai întâi în cadrul Departamentului Strategie, Planificare, Dezvoltare, pentru ca, în 2005, să devină directorul departamentului Fuziuni și Achiziții, Relații Piața de Capital, iar în 2008 – Directorul Diviziei de Energie. În perioada 2012-2015 a fost Vicepreședinte pentru Relația cu Investitorii, responsabilă pentru Business Support Explorare și Producție, la OMV, la Viena, iar în perioada 2015 – 2018 a ocupat poziția de membru în Directoratul OMV Petrom cu responsabilități pe Gaze și Energie. Premiul i-a fost înmânat de către președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat, domnul Lorant Antal.
Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, domnul George Niculescu, i-a înmânat doamnei Claudia Griech, director general al E.ON Energie România, premiul de excelență pentru ”Implicarea în dezvoltarea portofoliului de soluţii şi produse inovative şi sustenabile, adaptate nevoilor consumatorilor”.
Absolventă a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Limbi Moderne Aplicate și fost bursier al Universității Limerick – Irlanda, doamna Griech lucrează în cadrul E.ON de 16 ani, deținând roluri de management în zona de marketing și vânzări, iar din 2016 este membru al Board-ului E.ON România. Tranziția către un viitor verde, digital și sustenabil este obiectivul strategic asumat odată cu preluarea conducerii E.ON Energie România.
Doamna Livioara Șujdea, membru în Consiliul de Administrație al Distribuție Energie Electrica Romania – DEER, a primit premiul de excelență pentru ”Implicarea în dezvoltarea durabilă a activității de distribuție, în condiții de siguranță și sustenabilitate”. Premiul i-a fost înmânat de către secretarul de stat în Ministerul Energiei, domnul Dan Drăgan.
Absolventă a Universității Tehnice ,,Gheorghe Asachi din Iași – Facultatea de Electrotehnică, specializarea Energetică, unde deține și un master în management și inginerie comercială, doamna Șujdea deține, de asemenea, și un Executiv MBA cu specializare în General Management la University of Sheffield U.K. și o diplomă de membru afiliat în Management Strategic și Leadership la Chartered Management Institute London U.K. Cu o largă experiență în domeniul energetic, doamna Șujdea a ocupat diverse funcții de top management, printre care Director General adjunct și membru în Consiliul de Administrație al E.ON Moldova Distribuție, E.ON Gas Distribuție, E.ON Distribuție România, Director Operare și Mentenanță în Delgaz Grid, Director General adjunct și membru în Consiliul de Administrație la E.ON Energie etc. Începând cu data de 1 februarie 2017, doamna Livioara Șujdea a preluat funcția de Director Executiv Distribuție în cadrul SE Electrica SA, pe o perioada de 4 ani. Ca urmare a reconfirmării în funcție, cel de-al doilea mandat al doamnei Șujdea a început în data de 1 februarie 2021, pentru o perioada de 4 ani. Totodată, doamna Șujdea este Președintele Consiliului de Administrație al Distribuție Energie Electrică Romania.
Doamna Andreea Miu, membru în Directoratul Transelectrica, a primit premiul de excelență pentru ”Dezvoltarea proiectelor strategice ale CNTEE Transelectrica” de la președintele Directoratului Hidroelectrica, domnul Bogdan Badea. Cu o vastă experiență acumulată în decursul a aproximativ 20 de ani de activitate în domeniul juridic, respectiv drept comercial și corporativ, al pieței de capital, al energiei și al dreptului financiar, fiscal și bancar, doamna Andreea Miu ocupă din decembrie 2019 poziția de membru al Directoratului CNTEE Transelectrica SA. Din această poziție, doamna Miu face parte din echipa de management care coordonează activitatea uneia dintre cele mai importante societăți cu capital majoritar de stat din domeniul energetic, companie strategică la nivel național, ale cărei acțiuni sunt tranzacționate la Bursa de Valori București.
Doamna Daniela Iordănescu, manager Retehnologizare Hidroelectrica, a primit de la doamna Iulia Postolea, director financiar al Siemens Romania, premiul de execelnță pentru ”Eforturile și implicarea în derularea cu succes a proiectelor de retehnologizare și modernizare a tuturor componentelor companiei”, de la modernizarea hidroagregatelor, a instalatiilor electrice și mecanice auxiliare până la modernizarea stațiilor electrice și a sistemelor IT. De formație inginer, doamna Iordănescu are o vastă experiență în domeniul energetic, acumulată în aproape 30 de ani de carieră. Începând din anul 2016, conduce acest Departament de Retehnologizare al Hidroelectrica, după ce, anterior, a ocupat funcția de Director Investiții în cadrul aceleiași companii.
Președintele Consiliului de Administrație al Societății Națioanle Nuclearelectrica, domnul Teodor Chirica, i-a înmânat doamnei Ana Săraru, șef serviciu UMP BRUA, premiul de excelență pentru ”Implicarea în implementarea proiectelor investiționale strategice în infrastructura de transport gaze naturale”. Absolventă a Universității Petrol – Gaze din Ploiești, Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor, doamna Săraru deține trei mastere (în Tehnologii avansate în ingineria protecției mediului la Universitatea Petrol – Gaze, în Marketing on line la Academia de Studii Economice și în Extracția Petrolului la Universitatea Petrol – Gaze), dar și un doctorat în Mine, Petrol și Gaze la Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești. Doamna Ana Săraru lucrează, încă de la începutul carierei, în Transgaz. Și-a început activitatea în anul 2008, ca inginer în cadrul Departamentului Protecție Catodică și Diagnosticare Conducte, iar, în prezent, este șef serviciu supervizare pentru gazoductul BRUA.
Doamna Andreea Negru, purtător de cuvânt al celui mare mare producător intren de gaze naturale, Romgaz, a primit premiul de excelență pentru ”Susţinerea şi promovarea eforturilor Romgaz în atingerea țintelor climatice asumate de România”. Premiul i-a fost înmânat de către administratorul judiciar al ELCEN București, domnul Claudiu Crețu. Absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din București, și cu un doctorat în economie, doamna Negru a obținut diploma de ACADEMICIAN – Membru al Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale Roma (AEREC).
Cu o experiență profesională în muncă de 16 ani, din care 2 ani în administrarea de companii de stat cu cifra de afaceri de peste 100 milioane de lei, cu expertiză relevantă în guvernanța corporativă și piața de capital, doamna Negru a acumulat, în ultimii 10 ani, o experiență practică în comunicare corporativă și PR, ocupând funcții importante: Director de Public Affairs Confederația Națională pentru antreprenoriat feminin, Director de comunicare/purtător de cuvânt la Ministerul Dezvoltarii Regionale, director general Uniunea Camerelor de Comerț Bilateral din România, Președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA etc.
Un senior al energeticii românești, domnul Ovidiu Pop, ca o punte între generații, i-a înmânat domnișoarei Andreea Ioana Ilie, director executiv al organizației de tineret a Societății Inginerilor Energeticieni din România – SIER, premiul de excelență pentru ”Continuarea tradiției energeticii românești”. Domnișoara Ilie lucrează, în prezent, în cadrul companiei Siemens Energy și este angajată a Universității Politehnica din București, ca tutore student, în cadrul proiectului cu finanțare de la Banca Mondială – ROSE – ACE Energy. A absolvit ca Șef de Promoție, în anul 2019, Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnice de București, specializarea Ingineria Sistemelor Electroenergetice, și este masterandă în cadrul aceleiași facultăți, specializarea Monitorizarea si Controlul Sistemelor Electroenergetice.
Deși este la început de drum, domnișoara Andreea Ilie are o activitate bogată și diversă în domeniul energetic, începând de la voluntariat în cadrul SIER Filiala București Tineret, continuând apoi cu două programe de internship în cadrul companiei Rompetrol: în 2018 la Rafinăria Vega și în anul 2019 la Rafinăria Petromidia. În 2019, domnișoara Ilie a fost manager de proiect pentru Conferințele: Carieră în industria energetică organizate de SIER București Tineret în martie și noiembrie 2019, la București și Constanța. La aceste evenimente, peste 700 de tineri energeticieni din mai multe centre universitare au avut posibilitatea să interacționeze cu principalele companii din domeniul energetic.
www.focus-energetic.ro
Ultima ora:
ObservatorCătălin Predoiu, despre Parteneriatul Cadru privind Protecţia Copilului, între Guvernul României şi Guvernul SUA: Este finanţat cu peste 10 milioane de dolari. Vizează formarea a două unităţi de combatere a traficului de copii şi a abuzului online
PoliticCătălin Predoiu, despre Parteneriatul Cadru privind Protecţia Copilului, între Guvernul României şi Guvernul SUA: Este finanţat cu peste 10 milioane de dolari. Vizează formarea a două unităţi de combatere a traficului de copii şi a abuzului online
EconomieMihai Busuioc: La 160 de ani de la înfiinţare, Curtea de Conturi a României se schimbă şi se modernizează într-un ritm accelerat
ExternLuca Niculescu: Un dejun de lucru cu ambasadorii UE la OCDE, ambasadorii statelor candidate și cu un invitat special
SocialGrațian Mihăilescu: Caravana prin România, pentru a promova platforma națională M100 HUB
EvenimenteVictor Vevera, premiat la Forumul White Page Leadership Conclave, pentru activitatea din domeniul inovării digitale
EditorialEugen Rădulescu: După comentarii ale cititorilor la “Lungul drum…”
CulturaCristina Popescu: Timbrul, adevărat Ambasador, punte culturală care leagă prietenii
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe