Matei Bogdan
Publicat în 6 mai 2020, 16:16 / 179 elite & idei

Corina Vintan: Judetul Bacau are sanse sa devina judetul Suceava

Corina Vintan: Judetul Bacau are sanse sa devina judetul Suceava

Rog share!

Din nefericire, judetul Bacau are sanse sa devina judetul Suceava, poate si mai rau. Numai astazi numarul de bolnavi a crescut cu 58 de persoane. Sursa acestor imbolnaviri sunt orasele Moinesti, Darmanesti si Comanesti.

In acest judet, dupa cum vedeti in adresa de mai jos, sunt 12 centre de tip azil pentru bolnavi psihici si batrani. Cererea din 21 aprilie a DGASPC catre DSP Bacau a ramas si azi fara raspuns. In centrul de boli psihice sunt peste 40 de oameni bolnavi plus personal medical. Cum s-au imbolnavit acesti oameni? 2 bolnavi au avut interventii minore in spitalul din Moinesti, unde deja raspandirea Covid era foarte larga. Au revenit in azil si au dat la toata lumea.

La Moinesti, dr Adrian Cotarlet, un ‘star’ al medicinei romanesti, bine conectat din toate punctele de vedere, a fost el insusi infectat impreuna cu toata familia. Gurile orasului spun ca soacra lui a murit iar sotul asistentei care l-a ingrijit a murit si el. Mai tragic este ca in timpul ordonantei militare, soacra lui a fost inmormantata cu toate onorurile si cu o prezenta de sute de oameni. Preotii s-au imbolnavit si ei.

Incapacitatea manageriala a dr, Cotarlet imi da foarte mult de gandit. Ca spitalul din Moinesti este complet nepregatit, ca s-a fofilat sa nu fie in linia intai, ca ascunde elefantul care sta in mijlocul camerei, nu stiu ce sa cred. Cert este ca pe o raza mica intre aceste orasele, Moinesti, cel mai mare focar, Darmanesti si Comanesti se intampla un genocid. Cum covid ul nu tine cont de rasa, pozitie sociala, apartenenta politica, profesie, cadrele medicale neprotejate sunt deja bolnave. Restul sunt victimele prostiei, fricii, golanelii din zona, victime care nu se pot revolta pentru ca sunt batrani sau nebuni, cum zice lumea.

https://www.dgaspcbacau.ro/…/centrul-de-recuperare-si-…/amp/

Atrag atentia asupra acestui fenomen pentru ca cele 3 spitale care preiau cazurile, Bacau, Onesti si Buhusi sunt depasite total de situatie. Nu au nici materiale, teste PCR nu se fac decat in 2 locuri, medicii stau in combinezoane 12 ore pe zi si folosesc pampers iar personalul auxiliar primeste psihoterapie sa nu fuga de la munca de frica.

Daca cineva are urechi poate aude! Este nevoie sa vina si la Moinesti ministrul Tataru insusi sa faca ordine?
Daca nu se carantineaza aceste orase relaxarea va produce dezastru.

Ultima ora:

ObservatorDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

PoliticLudovic Orban, despre 65 de ani de prezenta românească in UNESCO

EconomieDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

ExternAndrei Stoian: Situația din Ucraina. Posibil război la granița României?

SocialRăzvan Orășanu: Curs de Gândire Laterală

EvenimenteCosmin Buteica, part of an international panel on the topic of “Water Scarcity: Same Challenge, Different Answers”

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre Scrisorile eminesciene

EditorialAlexandru Grumaz: Războiul pentru Taiwan a început. Cine va câştiga – SUA sau China?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe