OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2013, 04:09 / 336 elite & idei

Corina Vințan: “Salut proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării de gen!”

Corina Vințan: “Salut proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării de gen!”

Începând din octombrie 2012, parlamentari și politiciene membri ai mai multor partide, reprezentanţi şi reprezentante ale instituţiilor cu competenţe în domeniu, ai ONG-urilor şi profesori universitari pun în discuție necesitatea îmbunătăţirii legislaţiei în vigoare. În proiectul de modificare a actualei legi sunt prevăzute noutăţi legislative precum: mobbing-ul (hărţuirea psihologică), bugetarea de gen (integrarea criteriului de gen în elaborarea bugetelor publice), armonizarea vieţii profesionale cu cea de familie şi cota de gen (proporţia femeilor şi bărbaţilor care candidează la alegerile locale, generale şi pentru Parlamentul European nu poate fi mai mică de 40% pentru fiecare sex reprezentat).

La acțiunea de advocacy a participat și Corina Vințan, Vicepreședinte Asociația Română de Lobby:

“Susțin orice demers împotriva discriminării, considerând această lege o inițiativă binevenită. Mi se pare just să apreciezi performanțele fiecăruia și să acorzi prezumția egalității de șanse”.

Până în prezent, mai multe personalități publice și-au afirmat susținerea pentru proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării: Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Gabriela Firea, Mihaela Șandru, Sulfina Barbu, Diana Nahorniac. Proiectul de lege este inițiat de un grup de experți coordonați de Ana Birchall și Gabriela Crețu,  parlamentare USL.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe