OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2013, 04:09 / 410 elite & idei

Corina Vințan: “Salut proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării de gen!”

Corina Vințan: “Salut proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării de gen!”

Începând din octombrie 2012, parlamentari și politiciene membri ai mai multor partide, reprezentanţi şi reprezentante ale instituţiilor cu competenţe în domeniu, ai ONG-urilor şi profesori universitari pun în discuție necesitatea îmbunătăţirii legislaţiei în vigoare. În proiectul de modificare a actualei legi sunt prevăzute noutăţi legislative precum: mobbing-ul (hărţuirea psihologică), bugetarea de gen (integrarea criteriului de gen în elaborarea bugetelor publice), armonizarea vieţii profesionale cu cea de familie şi cota de gen (proporţia femeilor şi bărbaţilor care candidează la alegerile locale, generale şi pentru Parlamentul European nu poate fi mai mică de 40% pentru fiecare sex reprezentat).

La acțiunea de advocacy a participat și Corina Vințan, Vicepreședinte Asociația Română de Lobby:

“Susțin orice demers împotriva discriminării, considerând această lege o inițiativă binevenită. Mi se pare just să apreciezi performanțele fiecăruia și să acorzi prezumția egalității de șanse”.

Până în prezent, mai multe personalități publice și-au afirmat susținerea pentru proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării: Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Gabriela Firea, Mihaela Șandru, Sulfina Barbu, Diana Nahorniac. Proiectul de lege este inițiat de un grup de experți coordonați de Ana Birchall și Gabriela Crețu,  parlamentare USL.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe