OraNoua.ro
Publicat în 10 februarie 2016, 17:40 / 487 elite & idei

Cosmin Alexandru: The Entrepreneurship Academy, singura facultate unde înveți să fii antreprenor de la antreprenori

Cosmin Alexandru: The Entrepreneurship Academy, singura facultate unde înveți să fii antreprenor de la antreprenori

 

  • The Entrepreneurship Academy aduce în premieră în România un model educațional ce îmbină cunoștințele teoretice cu experiența practică a dezvoltării unui business.
  • La finalul facultății, fiecare student va fi contribuit la dezvoltarea unei companii sănătoase financiar și cu produse și servicii potrivite pieței pe care operează.
  • Aplicațiile pentru anul universitar 2016/2017 sunt deja deschise pe website-ul oficial http://www.entrepreneurship-academy.ro/

 

București, 8 februarie 2016 – The Entrepreneurship Academy (EA), singura facultate de antreprenoriat în care înveți de la antreprenori, începe cursurile în această toamnă. Deschisă în parteneriat cu Team Academy din Olanda, cea mai importantă școală internațională de antreprenoriat, The Entrepreneurship Academy  aduce în România un nou model educațional universitar. Programul de studiu combină cursuri cu experți din mediul de business cu stagii de practică anuale în străinătate, ambele menite să le ofere sprijinul teoretic pentru a-și dezvolta, în echipe, afaceri reale. Acest model a fost implementat cu succes și în Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru, cu rezultate extraordinare: 91% dintre absolvenții acestui model educațional au un loc de muncă în primele 6 luni după absolvire, iar 47% au un business sustenabil la 2 ani după absolvire.

 

Ce aduce nou în mediul academic românesc?

The Entrepreneurship Academy le oferă tinerilor care își doresc să devină antreprenori posibilitatea nu doar să învețe de la antreprenori cu experiență locală și internațională, ci și să aplice imediat ceea ce învață, familiarizându-se, astfel, cu realitățile mediului de business din România. Pe parcursul celor 4 ani de studiu, studenții antreprenori își vor împărți timpul între cursuri de administrarea afacerilor, marketing, economie, management sau vânzări și crearea și dezvoltarea unor business-uri profitabile, sub îndrumarea unor antreprenori și oameni de afaceri de renume. Printre aceștia se numără și Florin Ilie – Head of Financial Markets Sales al ING Bank în Romania ING, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Cosmin Alexandru – decan al The Entrepreneurship Academy și Sergiu Neguț – Antreprenor și Associate Dean la Maastricht School of Management, iar lista este în continuă creștere.

 

În același timp, anual, studenții vor efectua stagii de practică în străinătate – în Amsterdam, Silicon Valley și într-o țară cu piață emergentă. Mai mult decât atât, la finalul facultății, ei vor avea propria lor companie deja înființată și un set de abilități ce pot fi dezvoltate doar în afara sălilor de curs clasice: atitudine antreprenorială, responsabilitate și capacitatea de a-și transforma ideile în realitate.

 

Perioada de aplicații pentru anul universitar 2016‐2017 s‐a deschis în luna ianuarie printr‐o serie de evenimente, numite BootDay, în care liceeni din clasa a XII‐a din toată țara participă la o simulare de o zi a programului de antreprenoriat. Pentru următorul eveniment care va avea loc în perioada 12-13 martie înscrierile sunt deschise pe site‐ul: www.entrepreneurship‐academy.ro. Primul BootDay a avut loc sâmbătă, 6 februarie, unde 12 candidați au avut la dispoziție 10 ore să rezolve un brief al unei companii românești și să propună soluții reale pe care clientul le poate implementa în dezvoltarea business-ului. BootDay-ul este ultima etapă din procesul de aplicare la The Entrepreneurship Academy, la finalul căruia candidații primesc răspunsul pozitiv sau negativ în privința acceptării lor la facultatea de antreprenoriat.

 

DESPRE THE ENTREPRENEURSHIP ACADEMY

 

The Entrepreneurship Academy (EA) este singura facultate antreprenorială din România, unde studenții învață practic, încă din prima zi, cum să își construiască și să își dezvolte o afacere.

Acreditată în Olanda, EA funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy International (Netherlands), după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări.

Dezvoltată în România prin Fundația EntrepreNation, de către Universitatea Alternativă, Maastricht School of Management și Grupul EDUCATIVA, în parteneriat cu Team Academy International, cu sprijinul partenerului fondator ‐ ING Bank și al mediului antreprenorial autohton, The Entrepreneurship Academy este cea mai bună opțiune de studiu din România pentru tinerii cu ambiție și inițiativă.

http://www.entrepreneurship-academy.ro/

https://www.facebook.com/TheEntrepreneurshipAcademy

 

Persoane de contact

Delia Grigoroiu

delia.grigoroiu@entreprenation.ro

0749951753

 

Andra Iacob

a.iacob@chapter4.ro

0756169008

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe