OraNoua.ro
Publicat în 30 ianuarie 2013, 07:14 / 275 elite & idei

Cozmin Guşă: „Blaga, MRU sunt morţi şi îngropaţi. Udrea nu contează”

Cozmin Guşă: „Blaga, MRU sunt morţi şi îngropaţi. Udrea nu contează”

Ȋn ceea ce priveşte subiectul alegerilor prezidenţiale din 2014 şi dificultatea PDL de a găsi un candidat potrivit, analistul politic Cozmin Guşă este de părere că, datorită „unui anumit farmec”, democrat-liberalii ar avea nevoie de un candidat precum Călin Popescu Tăriceanu. Guşă mai crede că PDL nu are în acest moment niciun candidat puternic pentru alegerile de anul viitor, neputând să-i ia în calcul pe Vasile Blaga, Elena Udrea sau Mihai Răzvan Ungureanu.

“PDL e într-o criză din care nu poate ieşi decât printr-o mişcare contorsionistă, pentru care nu are mobilitate. PDL ar dori să-şi asigure ceva. În portofoliul lor nu există candidaţi în acest moment. Blaga, MRU, sunt morţi şi îngropaţi, Udrea nu contează, n-au oameni. În perspectiva alegerilor din 2014, au nevoie de cineva care să încerce să grebleze un anumit electorat, Călin Popescu Tăriceanu ar fi potrivit pentru asta. Cred că toate aceste jocuri nu sunt de natură a deranja PNL, ci a crea un lider politic ce i s-ar putea contrapune lui Antonescu care, în parteneriatul cu PSD, poate să defileze în lipsă de contracandidaţi. E foarte interesant să gonflezi pe cineva ca Tăriceanu, cu un anumit farmec, după modul în care s-a încercat crearea lui Sorin Oprescu să ia din voturile lui Geoană”, a spus Guşă.

Totodată, analistul politic a mai afirmat că poziţia lui Tăriceanu este dificilă în acest moment din cauza „prietenilor de afaceri din PDL”.

“Ca să poţi să fii ţinut din frâu, nimeni nu vrea vreun independent, toată lumea vrea unul maxim şantajabil. Au forţat. Tăriceanu s-a pus într-o postură şi cu ceva în faţă şi cu ceva în spate. Într-o postură de pat, nu se poate mişca. Ar dori să sugereze public că e un mare liberal, dar nu poate pentru că prietenii de afaceri din zona PDL ar vrea să-l vadă ca pe un candidat de-al lor”, a explicat Cozmin Gușă, citat de Ghimpele.

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe