Adriana
Publicat în 12 februarie 2013, 13:23 / 132 elite & idei

Cozmin Guşă: Omul cu relaţia cea mai consistentă cu China e Ponta

Cozmin Guşă: Omul cu relaţia cea mai consistentă cu China e Ponta
+ Observator

În prima ediţie a celei mai noi emisiuni a postului REALITATEA TV, PERSPECTIVA, difuzată în această dimineaţă, consultantul politic Cozmin Guşă a vorbit şi despre relaţia de peste zece ani pe care premierul Victor Ponta o are cu liderii chinezi de la vârful puterii.
România a ratat în ultimii ani capitalul ce putea veni din zona eurasiatică, însă legăturile cu Orientul au şanse acum să fie reîncălzite. Asta pentru că premierul Victor Ponta are o relaţie constantă cu lilderii chinezi de mai bine de 10 ani.

Blocul nord atlantic a fost egoist în a-şi prezerva avantajele din relaţia cu România şi a nu investi aici, iar noi am ratat cu acea ocazie tot capitalul mare care putea sa vină pe termen mediu şi lung din zona eurasiatica.

Când am zis Eurasia ma refeream la axa Moscova-Beijing, pe care am ratat-o. Azi are o şansă de revigorare, dar nu cu rezultate imediate. E bine ştiut în mediul politic că omul cu relaţia cea mai consistentă cu China e Ponta. Din 2002 a avut o bursă consistentă, nu bani

How to get your ex boyfriend back

, de ce a învăţat acolo, pe care el si-a reînnoit-o, vorbim de peste zece ani de relaţie neîntreruptă între Îonta şi establishment-ul politic chinez- a mai declarat Cozmin Guşă.

Emisiunea PERSPECTIVA se difuzează pe REALITATEA TV în fiecare duminică, iar timp de 60 de minute, începând cu ora 11.00, Lavinia Şandru şi Edward Pastia, alături de invitaţi marcanţi ai societăţii româneşti, vor analiza cele mai importante evenimente ale săptămânii, încercând să descopere ce se află dincolo de declaraţiile oficiale. Pentru că o imagine fără perspectivă e săracă în informaţie sau poate chiar să-ţi creeze false percepţii. În fiecare domeniu, pentru fiecare fenomen, există ochi avizaţi care văd în profunzime şi analizează în cunoştinţă de cauză.

PERSPECTIVA este emisiunea care urmăreşte şi explică semnificaţia şi consecinţele celor mai fierbinţi subiecte ale momentului, acele evenimente care modelează şi influenţează România de azi.

Articol publicat pe www.realitatea.net

zp8497586rq

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe