Matei Bogdan
Publicat în 15 februarie 2023, 19:52 / 105 elite & idei

Cristi Danileţ: Violența din școlile românești este în creștere

Cristi Danileţ: Violența din școlile românești este în creștere

Violența din școlile românești este în creștere. Dacă nu luăm măsuri de prevenție constantă și nu știm obligațiile de semnalare pentru combaterea ei, lucrurile se vor agrava mai mult.

În acest context am fost invitat de prof. Anca Barbu azi, în online, pentru a avea o lecție de #educatiejuridica anti-abuz la Școala Gimnazială Nr.17 Galați. Au participat fizic elevii din clasele a VI-a și a VII-a, doamna director adjunct Doina Enache, iar în online profesori, învățători și elevii din alte clase de a VII-a.

Plecând de la cazul de la Bacău de acum două săptămâni (copil băgat cu capul în WC de un alt elev) și amintind de alte cazuri mediatizate, am arătat tinerilor că odată cu creșterea în vârstă cresc și responsabilitățile, iar aici am subliniat când anume intervine Protecția Copilului și când intervine Poliția și Justiția în cazurile de #violentascolara.

Am indicat profesorilor prezenți la întâlnire că sunt obligați prin lege să anunțe cazurile de copii victimizați de care iau cunoștinșță, neavând importanță dacă au sau nu dovezi pentru respectivul abuz.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe