Cristian Andrei: Un editorial Bloomberg zice că dispare „socialul” din rețelele sociale

Un editorial Bloomberg zice că dispare „socialul” din rețelele sociale. Că ar fi trecut nebunia de a-ți găsi și urmări prietenii pe o rețea socială. Că tendința, deja destul de vizibilă, este ca FB, Insta, TikTok să devină un fel de canale de entertainment, unde primești chestii, conținut, în funcție de ce-ți place. Bancuri, mașini, știri. Flori, fete și băieți.
N-am date. Probabil în afară de inginerii din spate puțini le au. Însă, dacă lucrurile merg în direcția asta, e aproape un fel de răzbunare sau comeback al presei și televiziunii. Pur și simplu în altă formă. Acum veo 15 ani, chiar la ultima criză (că tot se vorbește de una nouă), presa clasică falimenta. Sub presiunea „socialului”. Lumea nu mai voia știri. Voia să știe ce face unchiul, mătușa, colegul și vecinul de la scara D . Simplific mult, știu. Dar cam asta era noua religie.
Pe noul val, rețelele s-ar transforma într-un fel de „cablu” cu milioane de canale. Cu celebrii influenceri. Nu mai plătești cablu la Digi, iei filme și distracție pe FB. În loc de „rețele de prieteni” ele s-ar transforma, deci, în rețele de generatori de conținut. Un fel de stand-up globalizat. În care doar unii mai publică, iar restul de 1,999 miliarde dau swipe și click.
Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și China

PoliticSebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

EconomieBogdan Chiriţoiu: România a rămas pe creştere economică, după un an de război la graniţe

ExternOvidiu Nahoi: Mii de copii ucraineni deportați în Rusia – ce poate face justiția internațională?

SocialCristian Andrei: Un editorial Bloomberg zice că dispare „socialul” din rețelele sociale

EvenimenteBogdan Aurescu anunță că România și Ucraina vor organiza, la București, prima Conferință la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaționale Crimeea

CulturaFlaviu Predescu, în direct, la Unirea FM

EditorialAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și China
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe