OraNoua.ro
Publicat în 26 noiembrie 2014, 20:56 / 485 elite & idei

Cristian Bușoi – Strategia europeană privind reducerea consumului de alcool

Cristian Bușoi – Strategia europeană privind reducerea consumului de alcool

AVEM NEVOIE DE O NOUĂ STRATEGIE EUROPEANĂ CARE SĂ REDUCĂ CONSUMUL EXCESIV DE ALCOOL ÎN RÂNDUL TINERILOR

Eurodeputatul PNL Cristian Bușoi, a organizat astăzi, în Parlamentul European, la Strasbourg, un eveniment cu titlul ” Strategia europeană privind reducerea consumului de alcool — Acționează acum!”, împreună cu europarlamentarul irlandez, Nessa Childers.

La acest eveniment a participat și domnul Vytenis Andriukaitis, Comisarul European care răspunde de portofoliul sănătății și siguranței alimentare, în cadrul Comisiei Europene.

Deputatul PNL în Parlamentul European, Cristian Bușoi, a precizat că ”peste 60 de afecțiuni cronice, inclusiv cancerul, bolile cardiovasculare, bolile hepatice, diferite afecțiuni ale creierului sau depresia, sunt des amintite atunci când vorbim despre consumul excesiv de alcool.”

Totodată a subliniat necesitatea unei noi strategii europene în vederea combaterii consumului excesiv de alcool, care are un efect dăunător asupra sănătății cetățenilor. ”Avem nevoie de o nouă strategie europeană care să vizeze în primul rând informarea cetățenilor cu privire la riscurile unui consum excesiv, conștientizarea în special în rândul tinerilor a diferențelor dintre un consum moderat și unul excesiv, precum și planuri de acțiune care au în vedere descurajarea consumului de alcool în rândul tinerilor”, a menționat Cristian Bușoi.

Notă: Masa rotundă de discuții de astăzi este un prim eveniment dintr-o serie de astfel de manifestări ce au loc în Europa cu ocazia AWARH (Săptămâna de Conștientizare a efectelor consumului excesiv de alcool), în perioada 24-28 noiembrie 2014.

La evenimentul de astăzi au participat reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai Comitetului Comisiei Europene pentru politici naționale privind consumul de alcool, ai Asociației Europene privind studiul ficatului, și ai Asociației Europene a pacienților care suferă de boli hepatice.

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian, Ovidiu Demetrescu: Despre legea pentru energia eoliană offshore

PoliticMircea Geoană: România ar putea fi prima ţară europeană care să se alăture Antantei pentru protecţia mediului

EconomieÖmer Tetik, despre expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”

ExternTeodor Baconschi: 33 de ani de la reunificarea Germaniei. De ce Berlinul rămâne stindardul democrației europene

SocialRadu Carp, despre softurile anti-plagiat

EvenimenteAntonia Pup: Honored&humbled I got to be one of the moderators of this year’s edition of the Euro-Atlantic Resilience Forum

EditorialRadu Magdin: C-Suite’s Next Challenge – AI And Disinformation

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinereClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe