OraNoua.ro
Publicat în 7 iunie 2017, 14:14 / 244 elite & idei

Cristian Bușoi: Acest congres trebuie să fie concluzia finală a unei armonizări

Cristian Bușoi: Acest congres trebuie să fie concluzia finală a unei armonizări

Congresul în urma căruia va fi ales președintele Partidului Național Liberal (PNL) trebuie să fie concluzia finală a unei armonizări și a unei echipe care trebuie să meargă înainte uitând de proveniența din vechile partide, a declarat miercuri, la Târgu-Jiu, candidatul la funcția de președinte al formațiunii, Cristian Bușoi.

Potrivit acestuia, proiectul său ține de o schimbare și de un semnal foarte clar dat electoratului că, odată cu alegerea noului președinte, se va încheia cel mai mare proiect de unificare a dreptei, și va rezulta o echipă echilibrată și cu oameni cu experiență care au energia și viziunea să ducă PNL înainte.

„Proiectul meu și viziunea mea despre acest congres și de ce se va întâmpla după ține de o schimbare și de un semnal foarte clar pe care îl dăm electoratului că PNL, odată cu acest congres, închide o fuziune care, sigur, ca orice proiect foarte mare, foarte important, a fost cel mai important proiect de unificare a dreptei, nu putea să se realizeze fără tensiune, fără greutăți, și acest congres trebuie să fie concluzia finală a unei armonizări și a unei echipe care trebuie să meargă înainte uitând de proveniența din vechile partide, că va da o echipă echilibrată și cu oameni cu experiență și foarte tineri, care au energia și viziunea necesară să ducă PNL înainte. Odată cu acest congres să începem să atragem acel electorat care a avut în trecut încredere în noi. (…) Poate fi readus cu mai multă consecvență și seriozitate dacă PNL își va asuma cu mai mult curaj identitatea unui partid de centru dreapta, dacă vine cu măsuri, se ține de ele. (…) Acești oameni așteaptă de la noua clasă politică mai puțină retorică, mai puține discursuri goale de conținut, și așteaptă mai multă consecvență și mai mult pragmatism, mai multă eficiență. Acesta este profilul de om politic și de lider pe care vreau să îl construiesc”, a afirmat Cristian Bușoi.

Cristian Bușoi s-a aflat miercuri, la Târgu-Jiu, pentru a-l susține în campania electorală pe candidatul liberal la funcția de primar al municipiului, Marcel Romanescu, dar și pentru a-și prezenta moțiunea cu care candidează la președinția partidului — „PNL — partidul viitorului”.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe