Cristian Bușoi: Avem nevoie de actiune urgentă la nivel european în lupa împotriva hepatitei virale
AVEM NEVOIE DE ACȚIUNE URGENTĂ LA NIVEL EUROPEAN ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA HEPATITEI VIRALE
Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a organizat, la Bruxelles, în Parlamentul European, conferința cu participare internațională: ‘Lupta împotriva hepatitelor virale în statele membre UE cu resurse financiare limitate — Fighting Viral Hepatitis in Resource-LimitedMemberStates’, conferință care a reunit reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Organizației Mondiale a Sănătății, ai Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, ai Asociației Europene a Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, precum și atașați ai Ministerelor de resort din Statele Membre.
Prezent la eveniment, Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, în calitate de Președinte al Societății Române de Boli Infecțioase, a prezentat situația din Romania.
Gazda acestei conferințe, Cristian Bușoi a afirmat ”Sunt cifre alarmante care trebuie să determine factorii decizionali să acționeze neîntârziat, în sensul conștientizării riscului infectării cu viruși hepatici și a modului de transmitere, prin campanii de informare, precum și prin îmbunătățirea politicilor de prevenție și de testare. În calitate de europarlamentar mă voi implica activ în găsirea de soluții pentru consolidarea prevenirii, depistării și controlului hepatitelor virale și a bolilor afiliate. Acest manifest este unul din pașii înainte”.
”Uniunea Europeană trebuie să recunoască bolile hepatite, în special hepatitele virale, ca și priorități urgente, pentru ca Statele Membre să își stabilească planuri strategice naționale. Este necesar ca în acest demers, Comisia Europeană să susțină Statele Membre, astfel încât aceste planuri naționale să fie implementate cât mai repede cu putință.”, a subliniat Cristian Bușoi.
”România are nevoie de un plan național de acțiune centrat pe pacient și, care, totodată să implice activ grupurile de specialiști, cercetători, personal medical și factori decidenți din toate domeniile conexe. Garanția accesului echitabil și transparent la tratament cost-eficient, trebuie să constituie, împreună cu prevenția, prioritățile acestui plan”, a mai menționat eurodeputatul PNL.
Notă editorială: Cu 1.016.800 de locuitori posibil infectați cu virus hepatitic B și 635.000 posibil infectați cu virus hepatitic C, România ocupă primul loc în rândul țărilor europene la numărul total de cazuri de hepatită, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
În ciuda acestor statistici îngrijorătoare, doar 4,1 la sută dintre pacienții români, diagnosticați cu hepatită C, beneficiază de tratament.
Ultima ora:
ObservatorNicoleta Munteanu: Ne vedem la Centrul Universitar Pitești, la „𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐚̆ 𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫”
PoliticNicolae Ciucă: Îl felicit pe președintele Donald Trump pentru realegerea sa și îi urez succes lui și Statelor Unite ale Americii
EconomieElena Calistru: It’s the economy, stupid…
ExternRobert Lupițu: Ca țară să luăm cele mai bune decizii pentru noi, pe aceleași coordonate – Occident, Europa, transatlanticism
SocialCiprian Stănescu: 3 noutăți pe care le puteți vedea și la #ProVerde vinerea pe StirileProTV și duminica dimineața de la 09:30 pe ACASĂ TV
EvenimenteNicoleta Munteanu: Ne vedem la Centrul Universitar Pitești, la „𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐚̆ 𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫”
EditorialRadu Magdin: România, un pilon al securității energetice europene
CulturaFlaviu Predescu: Despre cartea Superpolitik
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe