OraNoua.ro
Publicat în 5 aprilie 2017, 18:26 / 278 elite & idei

Cristian Bușoi: Avem nevoie de o coordonare mai bună cu președintele României

Cristian Bușoi: Avem nevoie de o coordonare mai bună cu președintele României

PNL are nevoie de o coordonare mai bună cu președintele României, pentru a aborda cu șanse maxime alegerile prezidențiale din 2019, a declarat duminică, la Piatra Neamț, secretarul general interimar al liberalilor, Cristian Bușoi.

El a susținut că PNL nu mai trebuie să aștepte soluții ”miraculoase” din exterior, afirmând că programul politic al liberalilor trebuie ”actualizat și îmbunătățit”.

”Ne trebuie o coordonare mai bună cu președintele României. PNL nu poate fi nici anexa și nici prelungirea Administrației Prezidențiale. Nimeni nu dorește acest lucru, sunt convins, nici președintele României. Și noi, și președintele Iohannis ne dorim să existe un PNL de sine stătător, pe picioarele sale, pe propria forță, care să fie într-un parteneriat, într-o coordonare cu președintele României, care să îi ofere suportul politic (președintelui — n.r.) pentru principalele inițiative ale sale așa cum președintele României trebuie să sprijine PNL atunci când opiniile și obiectivele noastre de partid de opoziție sunt legitime și benefice pentru România”, a spus Bușoi.

El a opinat că România se va afla într-o situație ”periculoasă” în cazul în care social-democrații vor câștiga alegerile prezidențiale din 2019.

”Trebuie să facem toate eforturile posibile ca să nu lăsăm această țară condusă total de PSD. Nu vreau să îmi imaginez că vom trăi într-o Românie în care Guvernul să fie PSD, majoritatea primăriilor și consiliilor județene să fie PSD, majoritatea din Parlament să fie PSD. Să mai fie și un președinte al PSD…. Cred că România se va afla într-o situație foarte periculoasă și în loc să ne consolidăm statutul de țară europeană vom aluneca încet-încet către alt fel de modele”, a mai spus Cristian Bușoi.

Liberalul s-a aflat duminică la Piatra Neamț în calitate de invitat la Conferința județeană de alegeri a filialei locale, unde deputatul Mugur Cozmanciuc a fost ales în funcția de președinte.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe