Matei Bogdan
Publicat în 14 octombrie 2020, 10:10 / 77 elite & idei

Cristian Bușoi: Avem nevoie de soluții la nivel european pentru a rezolva lipsa de medicamente

Cristian Bușoi: Avem nevoie de soluții la nivel european pentru a rezolva lipsa de medicamente

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie din Legislativul European, în calitate de raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027, e reiterat importanța rezolvării penuriei de medicamente în Europa.

„Lipsa medicamentelor afectează astăzi mii de pacienți din România și alte state ale Uniunii Europene, iar criza COVID-19 a adâncit și mai mult problemele existente. Cât despre cauze, acestea sunt multiple: începând cu dificultățile de producție, cererea neașteptat de mare – mai ales în perioade de criză sanitară, probleme în lanțurile de aprovizionare și până la problemele financiare”, a notat Cristian Bușoi pe pagina de Facebook în urma unei dezbateri în Parlamentul European.

Potrivit eurodeputatului Cristian Bușoi, lipsa medicamentelor trebuie gestionată la nivel european: „Până acum, lipsa medicamentelor a fost gestionată de fiecare țară în parte însă este din ce în ce mai clar că avem nevoie de soluții la nivel european.”

Relocarea producției de medicamente din statele asiatice în Europa și consolidarea capacităților existente deja în UE pentru a satisface cererea, indiferent dacă vorbim despre medicamente inovatoare, generice și biosimilare, este o soluție propusă de Cristian Bușoi.

„În aceleași timp, trebuie să implicăm mai mult în rezolvarea acestei probleme Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), mai ales atunci când lipsa medicamentelor afectează mai multe state membre”, a mai adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, Cristian Bușoi a subliniat că este nevoie de invesții masive în cercetare și inovare, pentru a rămâne competitivi pe piața farmaceutică internațională și a le oferi pacienților europeni garanția că au permanent acces la cele mai noi și eficiente tratamente și vaccinuri.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe