Matei Bogdan
Publicat în 12 februarie 2020, 14:36 / 143 elite & idei

Cristian Bușoi cere Comisiei Europene un calendar clar pentru implementarea Pactului ecologic european în țările UE

Cristian Bușoi cere Comisiei Europene un calendar clar pentru implementarea Pactului ecologic european în țările UE

Președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), a solicitat Comisiei Europene, în plenul legislativului european, să stabilească un calendar clar pentru implementarea Pactului ecologic european în țările membre ale Uniunii Europene.

”Să nu uităm că în Uniunea Europeană încă există 41 de regiuni miniere, parte dintre ele în România, care vor fi afectate de ambiția noastră de a dezvolta o economie verde în Europa și de a fi un exemplu pentru întreaga lume”, a susținut Bușoi, conform unei postări pe pagina sa de socializare.

Acesta a insistat ca gazul natural să să joace un rol esențial în asigurarea furnizării de energie în perioada de tranziție către o economie neutră din punct de vedere climatic, dar și pentru securitatea și independența energetică.

”Infrastructura de gaze poate fi folosită pentru transportul bio-gazului și a hidrogenului în câțiva ani. Iată o soluție cu costuri reduse, fezabilă în procesul de tranziție energetică și o foaie de parcurs sigură spre diversificare. În implementarea Pactului Verde susțin o tranziție justă și incluzivă, care să nu aducă deservicii și dezechilibre economice niciunei țări a UE”, a mai susținut eurodeputatul.

Amendamentele susținute de România în cadrul rezoluției Parlamentului European privind Pactul Ecologic European și prin care se solicita folosirea gazului și a energiei nucleare în perioada de tranziție au fost respinse la vot luna trecută, însă rezoluția cu pricina a reprezentat doar stabilirea poziției principiale a Parlamentului, negocierile tematice pentru adoptarea unui regulament european urmând să aibă loc ulterior.

www.caleaeuropeana.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe