OraNoua.ro
Publicat în 25 octombrie 2017, 18:36 / 259 elite & idei

Cristian Bușoi: Există o galerie de miniștri triști și incompetenți care astăzi duc România către haos

Cristian Bușoi: Există o galerie de miniștri triști și incompetenți care astăzi duc România către haos

Liberalii trebuie să încurajeze competența în politica românească, existând în acest moment „o galerie de miniștri triști și incompetenți”, a declarat, duminică, președintele PNL București, Cristian Bușoi.

„Avem nevoie de competență politică și vreau să vă încurajez să dezvoltați această competență politică. (…) Pentru că ceea ce văd astăzi românii și ceea ce trebuie să schimbăm în România este o profundă incompetență. Este o galerie de miniștri triști și incompetenți care astăzi duc România către haos. Poate un lucru cel puțin la fel de grav cum e minciuna pensiilor și salariilor dezvoltată de PSD este ideea că (…) orice baron local, orice șmecher care știe să-și servească șeful de partid din PSD poate ajunge în România secretar de stat sau ministru. Și aceasta este descurajant pentru tinerii acestei țări, pentru că nu mai înțeleg unde este locul meritocrației și competenței în politică”, a susținut Bușoi, la Congresul Tineretului Național Liberal.

El i-a îndemnat pe colegii săi să aducă voturi pentru PNL. „Luptați-vă să existați ca voce și personalitate în conștiința oamenilor și doar așa veți câștiga respect și forță în partid și nu doar prin susținerea seniorilor sau chiar prin câștigarea unei funcții vremelnice. (…) Fiți uniți, nu dezbinați, curajoși, nu temători, iar astăzi votați conform propriei conștiințe, nu faceți lucruri după care puteți avea neplăceri”, a transmis liderul PNL București.

Potrivit acestuia, „suntem într-un moment în care mulți tineri din această țară se uită cu rezerve la clasa politică”. „Este o mare provocare pentru voi. TNL trebuie să fie locul care să atragă tineri. Vă vorbesc după o experiență de 21 de ani în PNL, ca om care a crescut în acest partid și care a respectat ierarhia. Ca să fii pe un afiș electoral, trebuie ca înainte să fii lipit afișe electorale. Nu există lift pentru succes”, a arătat Bușoi.

Peste 930 de delegați s-au reunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a TNL. Cei trei candidați pentru șefia TNL sunt Mara Mareș, Radu Surugiu și Vlad Varga.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe