OraNoua.ro
Publicat în 22 martie 2017, 20:52 / 214 elite & idei

Cristian Bușoi: PNL are ca obiectiv esențial câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019

Cristian Bușoi: PNL are ca obiectiv esențial câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019

Partidul Național Liberal (PNL) are ca obiectiv câștigarea alegerilor prezidențiale din anul 2019, dar și susținerea președintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat, dacă el va dori acest lucru, a declarat vineri, la Deva, secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi.

„PNL are ca obiectiv esențial câștigarea alegerilor prezidențiale în 2019. Nu există obiectiv mai important pentru noi, în acest moment, decât acesta. Ne dorim ca PNL să reconfirme rezultatul din 2014 și dacă actualul președinte al României, domnul Klaus Iohannis, va dori să candideze în numele PNL sau susținut de PNL, cel mai important lucru pentru noi este să-i asigurăm suportul politic și organizatoric pentru a câștiga al doilea mandat”, a spus Bușoi.

El a criticat PSD și politica economică a acestuia, apreciind că România începe să se îndepărteze de modelul european. În opinia sa, la finalul acestui an România va depăși valoarea deficitului bugetar negociată și acceptată de Comisia Europeană.

„Nici nu vreau să-mi imaginez cum ar arăta România în 2019 dacă și președintele României ar proveni din PSD. Cred că ne-am îndepărta foarte clar și foarte evident de modelul european, de care, din păcate, începem, încet-încet, să ne îndepărtăm cu inițiative gen Ordonanța 13 sau cu tot felul de decizii haotice în domeniul economic și bugetar care, cu siguranță, anul acesta ne vor duce peste ținta de deficit bugetar discutată și acceptată de Comisia Europeană”, a arătat liderul PNL.

El a mai spus că după finalizarea procesului de alegeri în PNL, membrii de partid vor trebui să strângă rândurile și să facă opoziție la adresa PSD, pe care l-a acuzat că a venit la putere printr-o „fraudă de încredere”.

„Nu trebuie să uităm nicio clipă: PSD a venit la putere printr-o fraudă de încredere. A promis lucruri cu bună știință, înțelegea că nu are cum să le ducă la îndeplinire. Deja la o parte din promisiuni au renunțat sau își caută justificări să renunțe, altele încearcă să le implementeze, dar sunt foarte conștienți că bugetul și veniturile bugetului României nu pot permite să ducă la îndeplinire toate aceste lucruri, dacă nu iau măsuri de creștere economică și de creștere a veniturilor”, a declarat liderul PNL.

Secretarul general interimar al PNL a mai spus că se va întâlni în cursul zilei de vineri cu aleșii PNL din Biroul Politic Teritorial, cu primarii și consilierii locali și județeni, discuțiile având ca temă pregătirea procesului de alegeri interne în partid, astfel încât acestea să se desfășoare într-un cadru statutar și deschis.

 

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe