OraNoua.ro
Publicat în 9 noiembrie 2016, 19:40 / 209 elite & idei

Cristian Bușoi: PNL strânge semnături pentru susținerea platformei lui Dacian Cioloș

Cristian Bușoi: PNL strânge semnături pentru susținerea platformei lui Dacian Cioloș

Prin-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a declarat vineri că liberalii strâng semnături pentru susținerea platformei „România 100” propusă de premierul Dacian Cioloș.

„Sunt organizații care, fie în mediul online, chiar și în București, în corturile pe care le-am avut amplasate, am invitat cetățenii să-și exprime adeziunea. Le aducem la cunoștință această platformă și îi rugăm să o susțină. Cred că e foarte bine ca un număr cât mai mare de cetățeni să aibă la cunoștință despre această platformă și dacă vor să o susțină pe internet, în mod formal, chiar dacă o fac doar verbal… pentru că nu e strângere propriu—zisă. Strângem susținere, mai bine zis”, a spus Bușoi într-o conferință de presă.

El a adăugat că în viitorul Parlament, după alegeri, va fi construită o coaliție din forțele politice care vor susține această platformă.

„Premierul își prezintă în spațiul public (platforma — n.r.) și la reuniuni ale unor forțe cu care rezonează și cu care poate crea un parteneriat, pentru că e clar în acest moment că niciun partid nu va lua 50% plus 1 în viitorul Parlament. Ne-am dori să fim în această situație, nu vom fi în această situație. Luptăm pentru a obține un rezultat cât mai bun și luptăm pentru locul întâi. E clar că în viitorul Parlament trebuie construită o coaliție și dacă sunt și alte forțe politice care aderă la această platformă (‘România 100’ — n.r.), dacă sunt și alte forțe politice care îl susțin pe Dacian Cioloș, se pot alătura PNL într-o viitoare majoritate parlamentară și lui Dacian Cioloș”, a menționat Bușoi.

Platforma ‘România 100’ trece în revistă 10 principii „ale unei guvernări pentru cetățeni”, însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul Dacian Cioloș crede că „ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor”.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe