OraNoua.ro
Publicat în 8 februarie 2017, 16:20 / 177 elite & idei

Cristian Bușoi: PSD trebuie să schimbe Guvernul pentru a putea să continue să guverneze

Cristian Bușoi: PSD trebuie să schimbe Guvernul pentru a putea să continue să guverneze

PSD ar trebui să schimbe Guvernul pentru a putea să continue guvernarea, consideră prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi, acesta arătând că social-democrații pot rezolva criza actuală prin susținerea moțiunii de cenzură.

„PSD trebuie să schimbe Guvernul pentru a putea să continue să guverneze. PSD are responsabilitatea să rezolve criza politică pe care tot PSD a provocat-o prin ordonanța care atacă Justiția. Parlamentarii PSD sunt singurii care pot rezolva această criză, susținând moțiunea de cenzură și încetarea mandatului Guvernului Grindeanu-Iordache pentru ca PSD să păstreze guvernarea și să continue cu un nou Guvern”, afirmă Bușoi, într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

În opinia acestuia, dacă PSD nu înțelege să-și asume schimbarea Guvernului, sunt necesare consultări politice extinse pentru a găsi o soluție de guvernare legitimă, pentru că, susține el, Executivul actual nu mai are susținere și legitimitate.

„PNL respectă rezultatul alegerilor parlamentare. Acțiunea politică de a sancționa PSD prin moțiune de cenzură este doar jumătate din ce PNL are de făcut ca partid, cealaltă jumătate este ca PNL să reînvețe să asculte ce spun oamenii”, spune Bușoi.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe